'Geblesseerde' Coutinho gidst Brazilië naar zege, Messi en Suárez verdelen de buit

afp
Ook in Zuid-Amerika stonden de nationale teams tegenover elkaar in de kwalificatiecampagne voor het WK volgend jaar in Rusland. Het al geplaatste Brazilië won simpel van Ecuador. Uruguay en Argentinië hielden elkaar in evenwicht na een matige partij.

Bij Liverpool behoort hij niet eens tot de selectie, maar de 'geblesseerde' Coutinho kon bij Brazilië wel de pannen van het dak spelen. De aanvallende middenvelder loodste zijn team met een doelpunt voorbij Ecuador, terwijl nieuwbakken Barcelona-aanwinst Paulinho de simpele 2-0-eindstand op het bord zette. 

Brazilië blijft zo autoriair aan kop in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone. De spelers van bondscoach Tite waren al geplaatst, maar zetten hun kandidatuur voor Rusland met een nieuwe zege nog wat extra kracht bij.

getty

Uruguay en Argentinië komen niet verder dan 0-0

Heel wat minder vergaat het Argentinië en Lionel Messi. In de topper tegen Uruguay bleef de albiceleste steken op een troosteloze 0-0. Ploegmaat bij Barcelona Luis Suárez miste de beste kans van de wedstrijd en moest 8 minuten voor tijd het veld verlaten met een nieuwe blessure. 

Argentinië schiet met het gelijkspel weinig op en blijft zo op een vijfde stek hangen. Enkel de vier eerste teams gaan in Zuid-Amerika rechtstreeks door naar het WK. Uruguay heeft met een derde plaats voorlopig nog zijn schaapjes op het droge.

Chili leed een gevoelige thuisnederlaag tegen Paraguay, dat in Santiago met 0-3 won en als nummer zeven in de poule (21 punten) nog altijd in de race is voor een WK-ticket. Dat geldt eveneens voor Peru, dat met 2-1 won van Bolivia en zesde staat.

De wedstrijden van Argentinië en Brazilië in de Conmebol zijn telkens te zien op Eleven Sports.

afpReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00