"Dries Mertens weigert contract portretrechten te tekenen"

Photo News
Afgelopen vrijdag tekenden alle Rode Duivels middels hun advocaten het contract waarin de overeenkomst is gegoten omtrent de modaliteiten inzake het portretrecht van de internationals - hoe mag de bond het gezicht van elke speler commercieel gebruiken en tegen welke prijs. Alle Duivels tekenden, behalve... Dries Mertens, zo valt in bondskringen te horen. 

Na onderhandelingen die een volledig jaar in beslag namen, ondertekenden 22 van de 23 Rode Duivels voor de afreis naar Rusland het contract, vernamen we. Alleen Dries Mertens weigert. Namens zijn advocaat Stijn Francis verwees Mertens naar zijn bestaand contract inzake portretrecht met Napoli. Daarin zou, volgens het kamp-Mertens, geen ruimte zijn om ook afbeeldingsrechten buiten de sponsors van Napoli om, te ondertekenen. 

Het zorgt voor irritatie bij de bond die Mertens een koppige houding verwijt en hem voorstelde om dan ook maar niet te poseren voor de officiële ploegfoto vermits die zal gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Mertens liet het evenwel zó ver niet komen. Gevraagd naar hoe het nu verder moet, antwoordde een bondsfunctionaris: "Dat het kamp-Mertens klacht neerlegt hé."

Vicevoorzitter Bart Verhaeghe reageert bij VTM Nieuws bijzonder diplomatisch op de netelige affaire. "Iedereen is vrij om te doen en laten wat hij wil. We leven in een vrije wereld."

De officiële ploegfoto.
Photo News De officiële ploegfoto.
BELGA259 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • an Vanautgaerden

  Misschien krijgt hij van zijn Italiaanse club een boete anders...

 • Maria Maximus

  KBVB puur amateuristisch

 • dominique van beylen

  hij heeft gelijk, hij heeft zo als een contract getekend bij zijn huidige club. Hij is geen kuddeloper.

 • willy van vosselen

  iedereen doet wat hij wil,en daarmee basta!!!

 • Erwin Lambrechts

  Groot gelijk Dries chapeau jij hebt tenmiste het lef wat niet van de rest gezegd kan worden heel colegiaal van hen

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00