"De dag dat Dries Napoli verlaat, zullen veel mensen huilen. Ook ik"

Daniele 'Decibel' Bellini: stadionomroeper van Napoli en goeie vriend van Mertens

Daniele 'Decibel' Bellini.
Photo News Daniele 'Decibel' Bellini.
De belofte is gemaakt. Daniele Bellini (37) schreeuwt straks zijn longen leeg als de Rode Duivels met de wereldbeker pronken. Zijn ultieme ode aan Dries Mertens, vriend voor het leven.

Het is ook Napels niet ontgaan.

Dries Mertens lijkt, na een vermoeiend seizoen, net op tijd weer in vorm om te schitteren op het WK – zag u ook die blijdschap na zijn doelpunt en die knappe assist tegen Costa Rica? "Hij was niet de enige die maandagavond vrolijk was."

Aan het woord is Daniele Bellini, volbloed Napolitaan. Artiestennaam: Decibel Bellini. Hobby – want hij wordt er niet voor betaald – : stadionspeaker bij SSC Napoli. U heeft hem wellicht al eens aan het werk gezien. Zo niet, op YouTube staat genoeg beeldmateriaal. Bellini – sinds acht jaar de stem van San Paolo – ging in 2013 viraal (4 miljoen views) nadat hij tijdens het Champions Leagueduel tegen Dortmund negen keer de naam van Gonzalo Higuaín – refererend naar zijn rugnummer – door de geluidsinstallatie brulde. Ongezien. Zijn droom is om ooit ook zoiets te realiseren met Mertens. Alleen…

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrice Haemers

    Hij heeft het reeds voor Dries Mertens gedaan in 2014 ...11x achtereen,keihard meegeroepen door het voltallige Napolitaanse publiek.

  • eric debanne

    Hij zal toch iets achterlaten onze kleine Belg in Napels dat is zeker !

  • Rudi Goossens

    Wat eenne zever!!!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00