"Blatter komt naar Rusland voor WK-loting"

Sepp Blatter.
AP Sepp Blatter.
De Russische organisatie van het WK voetbal in 2018 rekent voor de loting op 25 juli in Sint-Petersburg op de komst van de omstreden FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

"Natuurlijk zal hij erbij zijn", liet de minister van sportzaken Vitali Moetko vandaag weten. "Het hele hoofdbestuur zal er zijn en ook vertegenwoordigers van alle 209 lidstaten van de FIFA. Alles verloopt volgens plan."

De afzwaaiende Blatter (79) houdt op 20 juli een vergadering met het hoofdbestuur van de FIFA, die door beschuldigingen over omkoping en corruptie zwaar is getroffen. In dat overleg wordt een datum vastgesteld voor een buitengewoon congres waarbij een nieuwe voorzitter wordt gekozen. Dat zal ergens tussen december 2015 en februari 2016 plaatsvinden.

Volgens de FIFA is Blatter momenteel druk bezig de hervormingen in gang te zetten, die nodig zijn om de wereldvoetbalbond een goede toekomst te geven. Hij meldde zich vorige week af voor een bezoek aan de WK-finale onder 20 jaar in Nieuw-Zeeland. Of Blatter wel naar de WK-vrouwenfinale op 5 juli in Canada gaat, is nog niet bekend.