WK-ganger Reina in nauwe schoentjes door banden met maffia

Photo News
De Spaanse doelman Pepe Reina moet zich bij het Italiaanse sporttribunaal verantwoorden voor banden met de maffia.

Uit onderzoek van justitie bleek dat de 35-jarige keeper bevriend is met enkele leden van de Camorra, een bekend maffiasyndicaat in Napels. Twee oud-spelers van Napoli, Paolo Cannavaro en Salvatore Aronica, en enkele personeelsleden van de club zijn om dezelfde reden aangeklaagd.

De betrokken voetballers zouden toegangskaartjes voor wedstrijden van Napoli hebben verstrekt aan de maffia en onderling auto's hebben verhandeld. Volgens justitie is Reina zelfs op vakantie gegaan met de maffiosi, die een gokkantoor in Napels bezitten. Cannavaro, die nu voor Sassuolo speelt, zou geprobeerd hebben een peperduur horloge ter waarde van liefst 400.000 dollar te verkopen waarvan de herkomst onduidelijk was.

Reina hoorde vandaag ook dat hij meegaat naar het WK in Rusland. De routinier fungeert in het Spaanse elftal als reservekeeper achter David de Gea.

AFP
Photo News3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Van Grimbergen

    Juist gezegd Stijn.

  • Stijn Stroobants

    Waarom zou hij geen vrienden in de maffia mogen hebben? In Milaan zijn ze toch ook bevriend met Berlusconi en in Brugge was JL Dehaene kind aan huis...

  • Eddy Utens

    levenslange schorsing thiens