Winger Lukaku sprankelt als leverancier: twee assists van Rode Duivel waarvan één pareltje loodsen United voorbij Arsenal in FA Cup

Photo News
Twee assists van Romelu Lukaku, jawel. Manchester United heeft zich ten koste van Arsenal geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup. De Rode Duivel speelde een cruciale rol als aangever van dienst, vooral de eerste assist was een beauty. 1-3.

Lukaku moet tegenwoordig blij zijn met de kruimels. In de Premier League delft hij het onderspit tegen een ontketende Rashford, maar in de vierde ronde van de FA Cup stond de Rode Duivel nog eens aan de aftrap. En dat in een topaffiche tegen Arsenal. Verrassing: United-coach Solskjaer posteerde hem niet in de spits, Lukaku fungeerde als rechterwinger. 

Fijnzinnige pass

Al was er van die kraker in de beginfase weinig te merken. Het eerste schotje tussen de palen kwam er na 23 minuten, Iwobi vond vanuit een scherpe hoek Romero op z’n weg. Aan de overzijde was Lukaku niet doortastend genoeg op een perfecte voorzet van Lingard. Weinig animo dus, maar het was stilte voor de Manchesterse storm. Tweemaal met Lukaku in een glansrol. Niet als afwerker, wel als leverancier van dienst. Eerst veinsde ‘Big Rom’ op de rand van de zestien een vlam, waarna hij het leer met een fijnzinnige steekpass bij Alexis Sanchez kreeg. Tegen zijn ex-club trapte de Chileen vanuit een scherpe hoek binnen. 

Action Images via Reuters

Knap werk van het gelegenheids-spitsenduo. En twee minuten later was het alweer prijs. Lukaku ontsnapte op rechts en bediende de vrijstaande Lingard, die de dubbele voorsprong koeltjes naast ouderdomsdeken Čech in doel deponeerde. Toch gingen we rusten met een 1-2-stand, Aubameyang rondde een fraaie aanval met de nodige portie geluk af. 

Na rust kregen ‘The Gunners’ meteen een dot van een mogelijkheid op de gelijkmaker. Romero ranselde de kopstoot van Ramsey uit zijn kooi. Een gemiste kans, want dichter kwam Arsenal niet meer. United had de zaakjes quasi een hele tweede helft goed onder controle, terwijl Arsenal zich niet meer kon mengen in de zestien van de tegenstander. Na 70 minuten mocht Lukaku gaan rusten, invaller Martial klaarde tien minuten voor tijd de klus door een pijlsnelle counter af te ronden. 1-3, United plaatste zich voor de 1/8ste finales van de FA Cup, Solskjaer on a roll

Photo News12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Cleynhens

  Als dieje gast één ding goed doet staan de kranten er vol van,.... aub wees toch een BEETje realist seg. Voor die pree mag hem wel wa meer doen dan 2 ballen effen goe te spelen na 420 min. ......

 • didier de coster

  na zijn assist staat hij daar als jezus en vraagt om besprongen te worden , géén kat loopt naar hem , wat een zielig beeld , nu weet je hoe geliefd hij daar is ; cobw

 • Freddy Van Yperzele

  Een stap achteruit spelen zodat Romelu beter zij bal kan controleren hij krijgt meer tijd, ik zou hem achter het doel zetten zo kan hij 2x 45 minuten de tijd krijgen om te leren een bal te controleren.

 • SAM Bedfort

  Ook Solskjär moest hem niet en zette hem op de bank. Maar weer bewijst Romelu dat hij de beste is.

 • frankie bressinck

  Tegen zo'n zwak Arsenal wint zelfs.... Bristol City! En Ozil? Wat mankeert die?