Wilmots ontkent geruchten over ontslag Iran en zet advocaten op zaak: “Ernstige contractuele inbreuken”

REUTERS
Gisteren ontstonden geruchten dat de Iraanse voetbalbond (FFI) van plan was om bondscoach Marc Wilmots (50) te ontslaan, en dat Branko Ivankovic zijn opvolger zou worden. Wilmots heeft nu zelf gereageerd dat die geruchten fout zijn, en dat de zaak in handen is van zijn advocaten.

Wilmots reageerde op Twitter zelf op de situatie: “Ik heb nota genomen van de geruchten die in de Iraanse pers zijn gepubliceerd en die in geen geval juist zijn. De waarheid is dat er voor mij en mijn medewerkers een onaanvaardbare situatie is ontstaan door ernstige contractuele inbreuken vanwege de FFI. Het dossier is in handen van mijn advocaten en ik wil er geen verdere opmerkingen over geven.”

De voormalige bondscoach van België tekende eind mei in Teheran een contract tot het WK van 2022 in Qatar. In de eerste vier kwalificatiewedstrijden slikten de Iraniërs al twee nederlagen, tegen Bahrein en Irak. Het team van Wilmots staat zo pas op de derde plaats in de Aziatische kwalificatiegroep C. Iran telt met 6 op 12 vijf punten achterstand op koploper Irak. Bahrein is tweede met negen punten. Beide teams hebben wel één wedstrijd meer gespeeld. De acht groepswinnaars en de vier beste tweedes plaatsen zich voor de derde Aziatische kwalificatieronde.

Eerder deze maand had Wilmots ermee gedreigd zijn contract te laten ontbinden wegens achterstallige betalingen. De Iraanse bond FFI benadrukte dat zijn salaris wel uitbetaald werd, maar dat de betaling niet was aangekomen op Wilmots’ bankrekening omwille van de internationale banksancties tegen Iran. 

Branko Ivankovic

Ivankovic was al van 2003 tot 2006 bondscoach van Iran, dat hij wist te kwalificeren voor het WK van 2006. Tussen 2015 en 2019 coachte de Kroaat ook Persepolis Teheran. Met de Iraanse topclub veroverde hij drie opeenvolgende landstitels en werd hij vorig jaar tweede in de Aziatische Champions League. Ivankovic kent het Iraanse voetbal dus erg goed en hij is geliefd in het land. Maar ook hij had al problemen met betalingen in Iran. Ivankovic beklaagde zich hierover bij de Wereldvoetbalbond (FIFA) en dreigde met een klacht tegen de Iraanse bond.

Ivankovic tijdens het WK 2006.
AP Ivankovic tijdens het WK 2006.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Marijsse

  Was hier ook al een grote nul als trainer!

 • Remus Bogaert

  Wilmots wordt rijk door ambras te maken met zijn voetbalbazen .... zijn miljoen€ vd Belgische voetbalbond zal op zijn ....

 • Jos Vannuffelen

  Veel geld verdiend ondanks zijn onkunde. Misschien heeft Geldenaken binnenkort een trainer nodig.

 • iwan Rombouts

  net zoals Martinez een prullentrainer, maar die euro is nog niet gevallen

 • Stephan Verbeke

  Marckske is niet dom hé ... Zich even laten aanstellen voor langere periode met een fors en perfect opgesteld contract door vrouwlief en dan na jaartje wat bommetjes gooien zodat ze snel van hem af willen.. UITERAARD nog even de kassa passeren ! Proficiat team Wilmots !