Willian bezegelt lot van Everton nadat Lukaku reuzenkans mist

Lukaku had na 70 minuten de 0-1 aan de voet, maar schiet van dichtbij op Cech
PHOTO_NEWS Lukaku had na 70 minuten de 0-1 aan de voet, maar schiet van dichtbij op Cech
Chelsea is op de valreep ontsnapt aan puntenverlies tegen Everton. Op Stamford Bridge konden Hazard en co pas in de slotfase afrekenen met 'The Toffees'. Willian werd de held van de avond met een afgeweken afstandsschot. Lukaku kreeg de beste kans van de partij, maar de Everton-spits wrong van dichtbij een reuzenkans de nek om. Het zou de bezoekers uiteindelijk zuur opbreken. In de stand blijft Chelsea door de zege autoritair leider, Everton is pas twaalfde.

Chelsea - Everton is uiteraard de clash der Premier League Belgen al hadden beide coaches niet voor elke Rode Duivel een plaats in het elftal. Mourinho zette nummer één Courtois op de bank (lees er hier meer over), terwijl zijn collega aan de andere kant Mirallas liet toekijken vanop de zijlijn. De flankaanvaller zag zijn team geen al te beste start nemen. Een schot van Matic zeilde hoog over en een heerlijke krul van Willian scheerde de lat. Aan de overkant was Lukaku dicht bij de openingstreffer. De Rode Duivel glipte door de buitenspelval, maar Cech pareerde zijn schot met een prima beenveeg.

Daarna was het al Chelsea wat de klok sloeg. Howard moest zijn kunnen tonen op een kopbal van Remy en de Fransman had even later te veel tijd nodig na een prima actie van Hazard. Ook de winger liet zich opmerken. Eerst kwam Hazard bij een voorzet een teen te kort en daarna knalde hij het leer hoog over. Het bleef genieten op Stamford Bridge en 'The Toffees' hadden alsmaar meer fouten nodig om Chelsea af te stoppen. Maar grote kansen waren schaars. Howard pakte een pegel van Hazard in twee tijden en een poging van Lukaku was te slap om Cech te verrassen. Meteen het laatste wapenfeit voor de koffie.

GETTY
PHOTO_NEWS
AFP

Howard pakt
Ook na de pauze veranderde het spelbeeld niet. Chelsea bleef op zoek gaan naar de openingstreffer, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam de thuisploeg niet. Het signaal voor Hazard om de doorbraak te forceren. Eerst zag de Rode Duivel zijn voorzet - na een prima actie - in extremis weggewerkt worden door Stones en even later stierf een knal van Hazard op de vuisten van Howard. De Amerikaanse goalie stond ook daarna meermaals pal. Hij zweefde een vrije trap van Matic uit zijn doel en hetzelfde lot was ook een krul van Willian beschoren.

Lukaku mist, Willian niet
Het bleef 0-0 en Everton vatte meer moed. Lukaku kreeg dè kans om 'The Toffees' op voorsprong te zetten, maar de spits devieerde een voorzet van dichtbij op de voeten van Cech. Dit had altijd de 0-1 moeten zijn en de misser zou Everton zuur opbreken. Matic leek de zege veilig te stellen, toen zijn schot afweek en in doel verdween, maar er was al (terecht) gevlagd voor buitenspel van Ivanovic. De bezoekers ontsnapten, maar moesten de slotminuten nog afhaspelen met een man minder. Barry kreeg in een opstootje zijn tweede gele kaart. Luttele tellen later bezegelde Willian het lot. Zijn poging devieerde op Gibson, Howard was kansloos. Zo kaapte Chelsea alsnog de drie punten weg.

AFP
GETTY
AP
REUTERS
PHOTO_NEWS