Wilde nieuwjaarsnacht komt Nainggolan volgens Italiaanse media duur te staan: boete van meer dan 100.000 (!) euro

Photo News
Radja Nainggolan zal in de toekomst  twee keer nadenken vooraleer hij in een dronken bui filmpjes op sociale media post. AS Roma kan volgens de Italiaanse Corriere Dello Sport absoluut niet lachen met zijn wilde nieuwjaarsnacht. Het gevolg: mogelijk op de bank tegen Atalanta en een boete van meer dan 100.000 euro.

In het filmpje was te zien hoe de Rode Duivel niet vies was van alcohol en sigaretten. ‘Il Ninja’ zei op een gegeven moment zelfs dat hij dronken was. Meteen regende het reacties op de sociale media, waarop Nainggolan alle criticasters zélf van antwoord diende. “Zelfs op oudejaarsnacht wordt er nieuws gemaakt. Ik wens iedereen een gelukkig Nieuwjaar, behalve zij… Get a life”, klonk het bij de gepikeerde middenvelder.

Een dag later verontschuldigde Nainggolan zich via Instagram aan al zijn fans. “Ik bied mijn excuses aan voor wat er vannacht is gebeurd. Iedereen weet dat ik graag met mijn vrienden oudejaarsavond vier. Maar vannacht ging ik over de schreef. Het was een speciale avond, waar je soms een beetje overdrijft. Ik wou in elk geval niet het slechte voorbeeld geven. Daarom moet ik mijn verontschuldigingen aanbieden voor mijn woordgebruik en gedrag.”

Afwachten op sportieve gevolgen

Maar daarmee was de kous dus niet af bij de Romeinse topclub. Gisteren keerde sportdirecteur Monchi na een korte vakantie terug naar de Italiaanse hoofdstad om er de spelersgroep toe te spreken. Nainggolan kreeg de maximumboete opgelegd, die volgens het intern clubreglement gelijkgesteld is met dertig procent van het maandloon. De Rode Duivel zou daardoor meer dan 100.000 euro in de clubkas mogen storten. Of er ook een sportieve sanctie volgt, is niet zeker. Mogelijk moet Nainggolan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Atalanta op de bank starten, maar daarover moet coach Eusebio Di Francesco beslissen. 

Daarnaast valt het nog af te wachten wat bondscoach Roberto Martínez vindt van de strapatsen van de middenvelder. De relatie tussen de bondscoach en Nainggolan staat immers al langer onder hoogspanning, en dit voorval zal de situatie alleszins niet ten goede komen...

rv61 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcel Caers

  Eindelijk toch eens een boete hier komen ze weg met boetes van hallo 200€ als ze iets mispeuter

 • jan pootemans

  Mensen bemoei u niet met een ander zijn prive leven of heb je geen?

 • Werner Maes

  Van de meeste voetballers kunt ge geen slimme mensen maken. Maar zolang hij zijn job goed doet, zie ik geen probleem. Liever iemand die af en toe rookt en eentje drinkt en ze binnen schopt, dan iemand die niet rookt of drinkt, maar dat ze wekelijks de bal op de ring van Manchester moeten gaan zoeken...

 • Arno Luwaert

  Terecht dat ze hem straf opleggen matinez heeft groot gelijk dat jij er niks moest van hebben roken drinken kan niet voor een profvoetballer

 • Daniel Verstraeten

  Pff..daar zal hij niet van waker blijven zeker..?