Wigan en Will Grigg vellen Manchester City met invaller De Bruyne in de FA Cup

Photo News
Wigan heeft een absolute stunt gerealiseerd in de FA Cup. De Engelse derdeklasser schakelde de leider uit de Premier League uit. Wigan won met 1-0. Het enige doelpunt uit de wedstrijd kwam van de onvermijdelijke Will Grigg. 

De eerste helft had lange tijd weinig om het lijf. Manchester City monopoliseerde de bal: De bezoekers hadden maar liefst 83 procent balbezit. Grote kansen dwongen ze echter niet af. Dan was de grootste kans nog voor Wigan. Cultheld Will Grigg trapte tegen de paal. 

Hét moment uit de eerste helft kwam er in de extra tijd. Fabian Delph ging met twee voeten vooruit in de tackle op Nick Powell. De scheidsrechter leek eerst geel te geven, maar trok uiteindelijk toch een rode kaart. Een correcte beslissing na de belachelijke tackle. 

Langs de zijlijn werd Pep Guardiola helemaal gek. Ook in de spelerstunnel ging de discussie gewoon verder.  

Eenzelfde spelbeeld in de tweede helft. Zelfs met een man minder hadden 'The Citizens' ongeveer tachtig procent balbezit. Onwaarschijnlijke cijfers. Kansen kwamen daar echter amper uit voort. iets voorbij het uur kon Guardiola niet anders dan Kevin De Bruyne in de strijd te gooien. 

De thuisploeg was duidelijk moe en moest steeds verder achteruit. Ook Grigg ging mee ten onder met zijn team. Net wanneer zijn vuur helemaal gedoofd leek, flakkerde het nog een laatste keer opnieuw op. Bij een zeldzame counter werkte hij de 1-0 tegen de touwen. Meteen ook de eindstand. Wigan schaart zich zo bij de laatste acht in de FA Cup, Grigg is nu topschutter in de FA Cup met zeven doelpunten.

Bij de thuisploeg kwam Vincent Kompany niet in actie. De verdediger warmde zich in de eerste helft wel op omdat het achterin niet vlot liep bij 'The Citizens', maar viel dus niet in. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • valee frans

  voetbal een feest city zeer slechte verliezers triestig en dat was geen rood maar donker rood

 • Rigobert Deleu

  Eerlijk gezegd als je met 80% balbezit in de tweede helft met moeite 1 echte kans hebt gehad dan je niet beweren dat de zege van Wigan onverdiend was . Als ik bij de rust de commentaren hoorde over die rode kaart biel ok bij van mijn stiel . Shearer beweerde dat geel zeker boldoende was . Dat is geen voetbal meer eerder gladiatoren . Soms geven ze rood ginder voor niets en halve en hele aanslagen soms al veel . Enkele weken terug met KDB , aanslag op zijn enkel , slechts geel . Onbegrijpelijk.

 • Patrick Vanbeveren

  Positief voor de overvolle agenda van KDB vóór het WK.

 • danny meulders

  balbezit bewijst Niets , het enige dat telt is doelpunten scoren , en de einduitslag

 • Tibau Kaspers

  Dit is het perfecte voorbeeld dat je niet moet kunnen voetballen om te winnen , dat je afschuwelijk kunt spelen en op een of andere manier toch onverdiend scoren