Wenger: "Thierry Henry keert zeker terug naar Arsenal"

REUTERS
Thierry Henry zal op een dag opnieuw deel uitmaken van Arsenal. Welke rol hij dan zal vervullen, is nog open. Dat vertelde Arsène Wenger, de Franse manager van de 'Gunners', vandaag over zijn landgenoot.

De 37-jarige Henry is een levende legende van Arsenal. De aanvaller speelde er tussen 1999 en 2007 (en ook even in 2012) en is topschutter aller tijden van de club. Maandag maakte de ex-international bekend dat hij zijn aflopende contract bij de New York Red Bulls niet verlengt. Zijn toekomstplannen houdt Henry in beraad.

"Thierry keert in de toekomst zeker terug naar Arsenal", vertelde Wenger tijdens zijn persbabbel voor de competitiematch tegen Southampton. "Hij is een Arsenal-man. Hij heeft hier zeker en vast de mooiste momenten van zijn leven en zijn carrière beleefd. Op een dag staat hij hier opnieuw. In welke rol, dat weet ik niet. Dat is aan hem om uit te maken. Hij moet beslissen welke wending hij zijn leven wil geven."

Niet als speler
Wenger, die de tiener Henry twintig jaar geleden al coachte bij Monaco, sluit wel uit dat de spits naar de Premier League terugkeert als speler. "Ik denk niet dat hij dat van plan is. Hij heeft hier zoveel gegeven en is vertrokken met een fantastisch imago. Ik denk niet dat hij opnieuw in de Premier League wil voetballen."