Weinzierl NIET naar Schalke 04, Wilmots terug kandidaat nummer één

kos
Markus Weinzierl wordt dan toch niet de nieuwe coach van Schalke 04. Deze ochtend pakte Bild uit met het nieuws als zou de 40-jarige trainer van Augsburg in polepositie liggen voor de trainerspositie bij de ploeg uit Gelsenkirchen, maar Weinzierl heeft nu vriendelijk bedankt voor het aanbod. Dat meldt diezelfde Duitse sportkrant in een update.

Nadat eerder bondscoach Marc Wilmots genoemd werd als kandidaat-opvolger van Roberto Di Matteo, schoven Duitse media ook Augsburg-coach Weinzierl nadrukkelijk naar voren. Der Spiegel schreef dat er een contract voor vier seizoenen zou klaarliggen voor de 40-jarige coach, maar die deal is nu door Weinzierl zelf afgeblazen.

LEES HIERONDER VERDER

AFP

Schalke 04-manager Horst Heldt heeft deze middag voor het eerst gereageerd op de trainersspeculaties rond zijn club. "Namen ga ik niet noemen, maar we voeren momenteel wel gesprekken", klonk het in een mededeling op de website van Schalke 04. "Die gesprekken vinden achter gesloten deuren plaats. Pas als er een akkoord is, zullen we dat melden. Aan alle speculaties in de media wil ik dus niet meewerken."

Weinzierl werd uitgeroepen tot tweede beste coach van het seizoen in de Bundesliga en heeft nog een contract tot 2019 bij Augsburg, dit seizoen verrassend vijfde. Volgens de Duitse krant Bild zou hij in zijn contract een opstapclausule hebben voor het geval een topclub zich aandient.