Wat u nog niet wist van Courtois; hoe tennissport hem beter maakt(e)

Photo News

Thibaut Courtois is helemaal terug. De Rode Duivel staat er weer na maanden van blessureleed en pakte gisteren met Chelsea andermaal de volle buit. De Blues wonnen met 1-2 bij Southampton. In een interview met 'The Daily Telegraph' doet Courtois een opvallende bekentenis over zijn relatie met Murray en de tenniswereld. "Ik ben een echte Murray-fan. We spreken elkaar regelmatig en als ik kan, probeer ik zijn wedstrijden bij te wonen."

De twee vrienden leerden elkaar kennen een kleine twee jaar geleden toen in Madrid een exhibitiewedstrijd voor het goede doel plaatsvond. Courtois speelde er samen met Rafael Nadal en Andy Murray een partijtje tennis. "Daar zijn we aan de praat geraakt en sinsdien sturen we elkaar geregeld een sms'je."

De onbetwiste nummer één van Chelsea kan zelf ook aardig uit de voeten op de tennisbaan. "Ik speelde als kleine jongen wel eens een toernooi hier in de buurt. Vooral mijn opslag was degelijk. Maar eenmaal ik de focus heb gelegd op voetbal, speel ik enkel nog tennis op vakantie of als ik een weekje vrij heb."

Én wat velen wellicht niet weten. Courtois heeft veel geleerd van de tennissport. "In tennis is positionering en het benenspel ongelooflijk belangrijk. Dat is zeker iets wat je als doelman ook op het voetbalveld kan helpen. Ook nu nog kijk ik geregeld tenniswedstrijden en probeer ik er wat van op te steken."

getty
getty