Wat overkwam Mignolet nu eigenlijk bij bizarre goal? "Niks gehoord en weet ook niet of er gefloten is"

Twitter Play Sports
Van zero to hero, van antiheld naar held. Even zag het er beroerd uit voor Simon Mignolet en Liverpool na een doelpunt dat echt niemand wil incasseren. Halfweg de eerste helft profiteerde David Luiz van het betere metselwerk van het muurtje bij 'The Reds' om een vrije trap via de paal binnen te knallen. Ongeloof bij 'Big Si', die zwaaiend met zijn armen even niet wist wat hem overkwam. Was er eigenlijk wel gefloten door de ref? Of had Mignolet het signaal gewoon niet gehoord?

Na afloop reageerde de 28-jarige Rode Duivel voor de microfoon van Bram Lambert: "Je mag gerust spreken van uitersten in één match, dat is absoluut waar. Het gebeurt niet vaak dat je als doelman de kans krijgt om het zo terug recht te zetten. Ik was blij met die penalty en gelukkig kon ik 'em ook redden. Natuurlijk is die vrije trap een beetje een domper want je bent die muur aan het opstellen en je hoort het fluitsignaal niet en dan heb je geen kans meer om die bal te pakken. Het was natuurlijk een goeie vrije trap. De bal gaat via de paal binnen, maar je wil jezelf uiteraard de kans geven om die bal te pakken en dat is spijtig."

"Huiswerk gedaan"
Was het fluitsignaal onze landgenoot ontgaan of hoe zat dat nu precies? "Ik heb het niet gehoord. Ik weet ook niet of het gebeurd is, dat moet ik dadelijk op de beelden terugzien." De geweldige penaltysave leverde 'The Reds' finaal nog een verdiend punt op. "Normaal is Eden Hazard de vaste penaltynemer bij Chelsea, maar hij was net vervangen. Diego Costa heeft er indertijd getrapt met Atlético Madrid en dus hadden we ons huiswerk gedaan. Gelukkig kon ik mijn hand goed zetten want hij was stevig getrapt."

Photo News
REUTERS
Photo News
EPA