Wanneer suprematie ongekende proporties aanneemt: dames van Benfica draaien tegenpartij met 32-0 door gehaktmolen en scoorden al 293 keer

Het vrouwenelftal van Benfica draaide CP Pego met 32-0 door de gehaktmolen.
rv Het vrouwenelftal van Benfica draaide CP Pego met 32-0 door de gehaktmolen.
Dat heet dan dominantie. Terwijl het mannenelftal van Benfica op vijf punten van leider FC Porto volgt, walsen -'t is eigenlijk nog zacht uitgedrukt- de dames op ongekende wijze door hun reeks. Gisteren ging CP Pego met 32-0 door de gehaktmolen. 

Het rapport na 15 speeldagen: maximum van de punten (45/45), 293 gemaakte goals en geen enkel tegendoelpunt. Waanzin. Het vrouwenelftal werd pas eind 2017 gevormd en komt om die reden nog uit in de tweede klasse. En terwijl de voetbalsters van CP Pego veelal als amateurspeelsters door het leven gaan, heeft Benfica meerdere internationals in de rangen. Waaronder de Braziliaanse Darlene de Souza, gisteren goed voor tien treffers. 

De 32-0-zege geldt -het zal u wellicht niet verbazen- als een nieuw record in het Portugese vrouwenvoetbal. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Berg

    Volgens mij ook geen keepster die erin staat. Waarschijnlijk veldspeelster ter vervanging ?