WAG verziekt de sfeer bij krasselend Bayern München, waarna Thomas Müller het mag uitleggen: “Ze deed het in een emotionele bui”

Thomas Müller en zijn vrouw Lisa.
AFP Thomas Müller en zijn vrouw Lisa.
Het wil maar niet vlotten bij Bayern München dit seizoen. De Duitse ‘Rekordmeister’ kwam afgelopen weekend op eigen veld niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Freiburg, waardoor het Borussia Dortmund van Axel Witsel verder kon uitlopen. Trainer Niko Kovac heeft het moeilijk om zijn sterrengezelschap aan het voetballen te krijgen. En als de WAGs dan ook nog wat olie op het al smeulend vuur gooien...

Kovac besliste afgelopen zaterdag om Duits international Thomas Müller op de bank te laten starten. In minuut 71, er werd toen nog niet gescoord, mocht de aanvaller uiteindelijk James Rodriguez komen vervangen. Rijkelijk laat, zo vond Müllers wederhelft Lisa duidelijk. Ze spuwde haar gal op Instagram en gaf trainer Kovac een veeg uit de pan. “Na meer dan zeventig minuten kreeg hij dan toch een goed idee”, schreef de 26-jarige Duitse.

De opmerking ging in sneltempo de Allianz Arena rond en de zo al niet te beste sfeer na de nieuwe puntendeling kreeg nog een flinke knauw. “Ze deed het in een emotionele bui”, moest Müller na het laatste fluitsignaal met een uitleg op de proppen komen. “Ik denk ook niet dat ze het heel erg meende. Ze houdt duidelijk wel van mij. Wat kan ik doen?”

FC Hollywood

Maar Bayern zou Bayern niet zijn als de club de zaak niet op haar eigen manier zou aanpakken. Eén van de bijnamen van de regerende Duitse landskampioen luidt FC Hollywood, omdat de Bayern-spelers (vooral eind jaren ‘90, red.) vaak het nieuws haalden met extrasportieve zaken en de topclub uit München zelf ook weinig moeite deed om dat te verbergen. Dat was nu niet anders.

Gisteren bracht de club plots een mededeling naar buiten. “Lisa Müller verontschuldigt zich bij Niko Kovac”, luidde de titel van het communiqué. “Lisa Müller, de vrouw van Thomas Müller, is zich meteen na de Bundesliga-wedstrijd tegen Freiburg komen excuseren bij Niko Kovac voor haar post op Instagram over de wissel van Thomas Müller.  Kovac heeft de verontschuldigingen aanvaard.” En Lisa leerde duidelijk haar lesje, want inmiddels verwijderde ze alle foto’s van haar man op Instagram.  

De bewuste Instagram-post van mevrouw Müller.
rv De bewuste Instagram-post van mevrouw Müller.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • raf peeters

    Ach Bayern Munchen heeft de afgelopen jaren ook hun titels behaald door ze te "kopen" waarschijnlijk,niet voor niks heeft Uli Hoeness mananger van Bayern in ge-vangenis gezeten,opmerkelijk dat vanaf dan de club ziener ogen achteruit boert,wat men vooral in Bayern niet wil horen is kritiek al is die vaak terecht ,Rummenigge en vooral Beckenbauwer ,die in verband wordt gebracht met kopen van het WK zijn ook geen onbeschreven blaadjes ,allemaal uit potje Bayern ex spelers.

  • Marc LInden

    rekordmeister leiding in handen van een ex-gedetineerde, vrijheid van gedachte....of van mening.... precies niet. Kovacs is kwestie van tijd. Müller mag nog blijven alhoewel zijn tijd reeds lang voorbij is. Balcontrole en behandeling zeker zo goed als één van de Belgische spitsen.

  • Michel Rooms

    'Ze houdt duidelijk wel van mij', weer zo een niet te slimme voetballer die speelbal is van makelaars, WAG's,... Moest hij metser zijn zat ze daar niet, zo simpel is het.