Waanzin in Gambia: fans klauteren in lichtmasten voor kwalificatiematch Afrika Cup, match wordt 1,5 uur uitgesteld

Gambiaanse fans proberen aan de overvolle tribunes te ontkomen.
rv Gambiaanse fans proberen aan de overvolle tribunes te ontkomen.

Waanzinnige taferelen vandaag in Gambia, waar Algerije op bezoek was voor een kwalificatiewedstrijd van de Africa Cup. In het Independence Stadium van Bakau werd de aftrap anderhalf uur uitgesteld, nadat de veiligheid van de fans in gevaar kwam. De voetbaltempel biedt normaliter plaats aan 30.000 voetbalgekke fans, maar vandaag werd dat aantal flink overschreden. Onderstaande beelden spreken voor zich.

Tribunes zaten propvol -sommige fans klommen richting het veld, anderen namen zelfs plaats in de lichtmasten- waardoor de Algerijnse bondsvoorzitter weigerde de match aan te vatten. Hij vreesde voor de veiligheid van zijn team. Na ruggespraak vond de wedstrijd alsnog plaats. Gambia, dat momenteel overigens geleid wordt door de Belgische coach Tom Saintfiet, verdeelde uiteindelijk de buit met Algerije (1-1). Baghdad Bounedjah opende de score voor de bezoekers in het begin van de tweede helft, Assan Ceesay lukte meteen daarna de gelijkmaker.

Saintfiet moet Gambia zien te kwalificeren voor de Africa Cup 2019. Zijn contract loopt af op het einde van de kwalificaties. In kwalificatiegroep D verloor Gambia op de eerste speeldag met 1-0 van Benin. Op 10 oktober gaan de troepen van Saintfiet op bezoek bij Togo, dat zondag Benin ontvangt. Momenteel leidt Algerije met 4 punten, voor Benin (3), Gambia (1) en Togo (0). De top twee van de poule plaatst zich voor de Africa Cup, die in 2019 doorgaat in Kameroen. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • hugo van de velde

  Ik ben zelfs NOG NOOIT naar een match gaan zien, laat staan dat ik in een mast zou kruipen.

 • Jan De Korte

  Wat had je anders verwacht

 • Jeff Smulders

  Tribunes kunnen maar tot een bepaald gewicht dragen daarop zijn berekeningen gemaakt voor de samenstelling van de materialen. Overschrijding daarvan kan tot ernstige ongelukken leiden, Deze wedstrijd had eigenlijk nooit doorgespeeld mogen worden. Er is gewoon met de levens van deze domme mensenmassa gespeelt.

 • IDES VANHEE

  Dat gebeurde 50 jaar geleden ook bij ons in topmatchen (op de klokke ‘club Brugge ‘)

 • Jens Schippers

  Tenminste geen succes supporters gelijk de Belgen

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00