Vuile tackle op scorende Mirallas overschaduwt makkelijke zege Everton

photonews
Everton heeft na een magere 1 op 9 nog eens aangeknoopt met een overwinning. In Goodison Park zette het makkelijk Queens Park Rangers opzij, 3-1. 'The Toffees' dankten andermaal Lukaku en Mirallas, die bij alle drie de doelpunten betrokken waren. Smet op de vreugde was wel het uitvallen van Mirallas na een vuile overtreding van Mutch. De Rode Duivel werd met een draagberrie van het veld geleid. Door de overwinning schuift Everton op naar een tiende plaats in het klassement. QPR blijft onderin bengelen.

Coach Roberto Martinez had voor het treffen met Queens Park Rangers uiteraard weer een basisplaats voor Lukaku en Mirallas. De Rode Duivels lijken elkaar haast blindelings te vinden en vinden de laatste weken vlot de weg naar doel.

Weinig animo in beginfase
Everton startte flauw en het eerste kansje was zowaar voor QPR. Phillips schoot over de kooi van Howard. Aan de overkant kon Lukaku net niet bij een voorzet van Naismith. Aan inzet en tempo ontbrak het bij beide ploegen niet, aan kansen echter wel. Een poging van Hoilett strandde in de handen van Howard en hetzelfde lot was ook een lage schuiver van Naismith beschoren. Everton begon het tempo stilaan toch op te bedrijven. Mirallas zette enkele QPR-spelers in de wind en knalde nipt over.

Mirallas opnieuw trefzeker
Het was slechts uitstel van executie. Barkley mocht vrij oprukken, zette een één-twee op met Lukaku en krulde het leer vervolgens aan de rand van de zestien heerlijk in de winkelhaak. 'The Toffees' kwamen onder stoom en ook de andere landgenoot op het veld eiste een hoofdrol op. De vrije trap van Mirallas week af op Vargas en verdween in doel. Doelman Green was kansloos. En nog voor de rust leek Everton de bezoekers helemaal uit te tellen. Mirallas, weer hij, bediende McGeady, maar zijn krul likte de paal.

AFP
photonews
photonews
REUTERS

Thuisploeg beslist de match
Ook in de tweede helft was Everton heer en meester. Mirallas ging gretig neer in de zestien, maar ref Swarbrick hield het been stijf. Niet veel later deed Naismith de boeken toe. Mirallas, weer hij, bediende McGeady die het leer op het hoofd van de Schot schilderde en 3-0. Daarna haalden 'The Toffees' het voet van het gaspedaal. QPR stak zijn neus steeds vaker aan het venster, maar echt gevaarlijk werden ze zelden. Hoilett trapte naast, een poging van Fer ging over en ook Isla kon zijn krul niet kadreren.

Smerige tackle van Mutch
Everton had zijn schaapjes op het droge, maar werd toch twee keer opgeschrikt. Howard kon een schot van Mutch niet klemmen en invaller Zamora was er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te prikken. En even later begin Mutch een vuile overtreding op Mirallas. De Rode Duivel werd in een schaar genomen en leek zich ernstig geblesseerd te hebben. Mirallas werd met de draagberrie en de handen voor het hoofd van het veld geleid. Coach Martinez liet na de match weten dat "het te vroeg is om over de gevolgen te spreken. "Kevin heeft een enkelblessure en morgen ondergaat hij een scan die meer duidelijkheid moet brengen."

REUTERS
PHOTO_NEWS
AFP
AFP
photonews