Vrije schop van Messi tegen Liverpool is mooiste goal van vorig seizoen

Action Images via Reuters
De rake vrije schop van Lionel Messi tegen Liverpool is verkozen tot Uefa Goal van het Seizoen 2018-2019. Dat bevestigt de Europese voetbalbond vrijdag op zijn website.

De Argentijnse balkunstenaar maakte het doelpunt op 1 mei in de halve finale van de Champions League. Hij trof toen vanop ruime afstand raak met een schitterende krul in de linkerbovenhoek. Barça won het duel met 3-0 maar verloor daarna de terugmatch tegen de Reds met 4-0. Aansluitend versloeg Liverpool in de finale Tottenham.

In totaal waren er tien doelpunten uit Uefa-competities genomineerd. De winnaar werd online gekozen op de Uefa-website.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • AUGUSTIN GHIJSELS

    Hij is dan ook de beste aller tijden en ik kijk al 50 jaar voetbal.Want hij doet het al 12 jaar op een briljante maniertegen de beste verdedigers ter wereld en dit jaar weer topscorer zonder Xavi en Iniesta.Messi is kunst.

  • Paulus de Mos

    Ok hij was mooi,maar was hij nu echt mooier dan die van Schöne bij Real Madrid Ajax? Dat hij Messi heet zal er toch niets mee te maken hebben ?