Voorzitter Sporting heft schorsing spelers op

AFP
Trainer Jorge Jesus van Sporting Portugal kan vanavond in de competitiewedstrijd tegen Paços de Ferreira naar eigen zeggen over al zijn spelers beschikken. Volgens Jesus heeft hij van voorzitter Bruno de Carvalho de vrijheid gekregen om op te stellen wie hij wil.

 "Wat we precies hebben besproken, ga ik niet vertellen. Maar het belangrijkste is dat ik van de voorzitter de vrijheid heb gekregen om de spelers te kiezen die ik wil'', zei de Portugees. "Iedereen die fit is, kan voetballen."

De Carvalho had na de nederlaag in de kwartfinale van de Europa League bij Atlético Madrid (2-0) een kritisch bericht op Facebook gezet, waarin hij de spelers een gebrek aan inzet verweet. De spelersgroep kwam met een gezamenlijke reactie, die door een groot deel van de selectie via de sociale media werd verspreid. De preses van Sporting was daar zo boos over, dat hij besloot om de negentien spelers die het bericht hadden gedeeld te schorsen.

Bas Dost, die net als zijn ploeggenoten zou zijn geschorst, mist desondanks de return van volgende week tegen Atlético. Door een gele kaart in de heenwedstrijd is de spits er donderdag niet bij voor eigen publiek.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alfons Verbist

  Voorzitter heeft groot gelijk. Zo moesten er meer zijn, zelfs die een deel van de naast hun schoenen lopende pseudo vedetten hun loon halen. Zal rap gedaan zijn dan.

 • Alfons Verbist

  Zou men overal moeten toepassen, en bovendien een deel van hun wedde inhouden. Men zou minder naast de schoenen lopende spelers hebben, met een mentaliteit van wat kan er ons nu gebeuren.

 • Chris Marien

  Wa aan hun centen zitten , verwende voetballertjes . Inderdaad , ben eens benieuwd wat de rode duivels gaan presteren in Rusland

 • Vic Smeets

  Jan van overtveldt wat ben jij een nare man. Waarom vergelijk jij een Portugees team met ons nationaal elftal. Had je wat behoefte aan gal spuwen....

 • Jan Van Overveldt

  Die voorzitter heeft nog gelijk ook. Wij bakken er met onze Rode Duivels ook niet veel van.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00