Voetbalwereld knippert met de ogen na dolle eerste helft in Engeland: Wigan scoort liefst 7 (!) keer voor rust

Photo News
Rust tijdens Wigan Athletic - Hull City. Stand: 7-0. Of hoe een dolle eerste helft in The Championship voor ongeloof zorgt in de voetbalwereld.

Hull City speelde drie jaar geleden nog in de Premier League, nu staan The Tigers op een degradatieplaats in de Engelse tweede klasse. Vandaag trok het team naar Wigan, waar de eerste stap richting handhaving gezet moest worden. Maar dat draaide helemaal anders uit.

Na één minuut stond het al 1-0 via Kal Naismith, waarna Kieffer Moore en Kieran Dowell Wigan na het halfuur hélemaal op rozen zetten. Een serieuze tik voor Hull. Tijdens de laatste tien minuten van de eerste helft trilden de netten nog vier keer. Viermaal aan dezelfde kant. De Hull-spelers trokken met een 7-0-achterstand (en met het schaamrood op de wangen) richting kleedkamer. 

Uiteindelijk werd het ‘slechts’ 8-0 na die dolle eerste helft. Meteen ook een record voor Wigan. De club scoorde nooit zoveel doelpunten in een wedstrijd. 

Nochtans loopt Wigan niet bepaald over van het zelfvertrouwen. De FA Cup-winnaar van 2013 vroeg zo’n twee weken geleden het faillissement aan. De aangestelde curatoren lieten in een mededeling weten dat het doel op korte termijn is Wigan het seizoen te laten uitspelen en een overnemer te vinden die de club wil redden.

Photo News2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jozef van riel

    Het mag dan misschien spectaculair zijn, het zou toch nog best kunnen dat Wigan wel en Hull niet degradeert!!

  • Marc Van Leeuwen

    Dit spelen zonder publiek (en soms inzet) leidt tot wedstrijden zonder echte inzet. Men doet maar wat.