Voetballer riskeert 15 jaar cel na zware geweldpleging op baby van 5 maanden

Jean-Pierre Nsamé riskeert vijftien jaar cel.
angers-sco Jean-Pierre Nsamé riskeert vijftien jaar cel.

Triest nieuws uit de Ligue 1: Jean-Pierre Nsamé, een Kameroense aanvaller van neo-eersteklasser Angers, is begin deze week opgepakt wegens zware geweldpleging op zijn baby van vijf maanden. Het was de pediater van het ziekenhuis van Angers die de feiten vaststelde bij het dochtertje van de speler. "Het kindje vertoonde alle tekenen van het 'shaken baby syndroom', luidt het. "Het is zo hard door elkaar geschud dat het ei zo na fataal is afgelopen."

Nsamé (22) en zijn vrouw, die niet bij de feiten aanwezig was, werden door de politie langdurig ondervraagd. Nadien werd de voetballer in voorlopige vrijheid gesteld, maar hij staat wel onder gerechtelijk toezicht. Hij mag zijn woning niet verlaten en kreeg een contactverbod opgelegd met zijn partner en zijn kind. Nsamé, die de feiten heeft bekend, riskeert een celstraf van vijftien jaar.

Angers promoveerde het voorbije seizoen naar de Ligue 1 en doet het ook daar verrassend goed. Na dertien speeldagen staat de club uit west-Frankrijk op een knappe vierde plaats.