Voetbalclub zet speler die kanker overwon in kort telefoontje aan de deur

Jonas Gutierrez in betere tijden. De Argentijn heeft met zijn doelpunt Newcastle net het behoud bezorgd in de Premier League.
AFP Jonas Gutierrez in betere tijden. De Argentijn heeft met zijn doelpunt Newcastle net het behoud bezorgd in de Premier League.
Jonas Gutierrez, de Newcastle-speler die na een lange strijd teelbalkanker overwon, heeft in een kort telefoontje te horen gekregen dat de club hem geen nieuw contract aanbiedt. Het was John Carver, interim-coach bij de 'Magpies', die Gutierrez de onheilsboodschap bracht.

Opmerkelijk: Carver had net voordien Ryan Taylor, een ploegmaat van Gutierrez, hetzelfde nieuws overgemaakt. "Carver belde mij op en vertelde dat de club mij geen nieuwe overeenkomst zou aanbieden", zegt Taylor. "Ik praatte nog even met hem en toen vroeg hij me om Jonas (die samen met Taylor een trainerscursus volgde in Belfast, red.) door te geven. Ongelooflijk maar waar. Ach, ik kan John niks verwijten. Hij voert enkel maar de instructies uit die hij krijgt. Ik hoorde aan zijn stem dat hij het moeilijk had om twee spelers die zo lang bij Newcastle zijn geweest, op deze wijze te ontslaan."

Gutierrez, die nota bene op de slotdag van de competitie met een goal een belangrijk aandeel had in de redding van Newcastle, reageerde kort op zijn ontslag. "Ik verwachtte niet om een nieuw contract te krijgen", aldus de Argentijn. "Het leven gaat verder."

Supporters van Newcastle drukken hun afschuw uit voor de manier waarop de club met beide spelers omging. "Respectloos", "harteloos", regent het reacties op sociale media.

Interim-coach John Carver bracht Gutierrez de onheilsboodschap.
PHOTO_NEWS Interim-coach John Carver bracht Gutierrez de onheilsboodschap.