Vincent Kompany paraat voor topper tegen Tottenham

REUTERS
Manchester City kan zondag in de competitietopper tegen Tottenham opnieuw een beroep doen op Vincent Kompany. De aanvoerder is na anderhalve maand blessureleed weer fit voor de dienst, zo bevestigde zijn coach Manuel Pellegrini vanmiddag in zijn persbabbel.

Kompany blesseerde zich eind december aan de kuit en lag sindsdien in de lappenmand. De Rode Duivel hervatte vorige week de groepstraining en kan nu opnieuw voluit gaan.

"Na al die jaren moet ik niet meer vertellen over welke kwaliteiten Kompany beschikt. Hij is één van de beste verdedigers in de competitie", vertelde Pellegrini. "Vincent heeft drie weken getraind zonder problemen. Hij kwam 45 minuten in actie met de beloften en ik denk dat hij klaar is om te spelen. Wie straks in de basiself zal staan, bekijken we morgen wel."

Kevin De Bruyne is nog een tweetal maanden out. Manchester City ontvangt de Spurs zondag op speeldag 26 in de Premier League. De 'Citizens' staan vierde in het klassement, op zes punten van leider Leicester City en op één punt van Tottenham.