VIDEO. Wild gesticulerende Maradona ziet sprookje van zijn team vanop tribunes ten einde komen, waarna de stoppen helemaal doorslaan

AFP
Dorados de Sinaloa, het team dat getraind wordt door Diego Maradona, is er niet in geslaagd de eerste fase in de Mexicaanse tweede klasse te winnen. De winnaars van de eerste en de tweede fase van het kampioenschap in de Mexicaanse tweede klasse nemen het op het einde van het seizoen tegen elkaar op, met als inzet promotie naar de eerste divisie. Na afloop van de wedstrijd gisteren viseerden fans van tegenstander Atlético San Luis de Argentijnse oefenmeester, waarna diens stoppen nog maar een keer doorsloegen.

‘t Had een stunt van formaat geweest, mocht Maradona erin geslaagd zijn zijn team naar eerste klasse te loodsen. Toen hij overnam bij Dorados stond het team troosteloos dertiende (op vijftien ploegen), maar ‘Pluisje’ loodste zijn team alsnog naar een zevende plaats. Die geeft recht op deelname aan de Apertura Ascenso MX, de eerste fase van het kampioenschap in de Mexicaanse tweede klasse, en daarin ging het sprookje aanvankelijk onverminderd voort. Onder meer Juarez, de leider na de reguliere competitie, werd eruit geknikkerd, waarna in de finale tegen Atlético San Luis de grote climax moest volgen. Pakte dat even verkeerd uit...

AP
AP

Net zoals in de vorige rondes in de play-offs voor het kampioenschap moest er een heen- en terugwedstrijd worden afgewerkt. Dorados won de heenmatch donderdag nog met 1-0, maar het team van Maradona verloor de terugmatch na verlengingen gisteren met 4-2. Zuur, heel zuur zelfs als je weet dat er tot tweemaal toe een voorsprong werd weggegeven. Maradona zag het vanop de tribunes met lede ogen aan. Hij had in de heenronde immers “spelers en staffleden van de tegenstander uitgescholden”, dus kreeg hij een schorsing opgelegd. 

AP
AP

Het leedvermaak van de rivaliserende fans kon dus amper nog groter zijn en dat zorgde ervoor dat de stoppen na afloop tot tweemaal toe helemaal doorsloegen bij de Argentijnse wereldkampioen van 1986. Hieronder het beeldmateriaal:

AFP7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc germeau

  Willen we een positief houden van Maradona, doen we er beter aan hem niet meer te volgen in de media (nu ja, dat mogen we eigenlijk al niet meer doen sinds WK 1994)

 • Marc Verschaeren

  Speciaal en uniek menselijk wezen waarvan alles is uitvergroot , een zegen en een vloek te gelijkertijd . Een kunstenaar in zijn sport die zijn gelijke niet kent en daarvan ook de gevolgen draagt . Van Gogh , Mozart , Michelangelo zijn enkelen die in deze trieste rij thuishoren ! .

 • marijke deruyck

  Hij mag in zijn jonge jaren dan wel een verdienstelijk voetballer zijn geweest, als volwassen mens slaat hij een modderfiguur !

 • dirk belis

  Prachtig voetballer geweest maar al jaren zo zot als een deur.Dat poederke en het zuipen heeft hem geen goed gedaan en nog steeds niet.

 • Carlos Simonis

  Als voetballer was hij een van de grootste van de aarde, hij maakte van voetbal kunst...als mens is het een volslagen dorps idioot die proffesionele hulp moet hebben.