VIDEO: Voetbaloorlog in Turkse topper, met 5 rode en 12 gele kaarten

Dat Turkse derby's garant staan voor spektakel is genoegzaam bekend, maar Fenerbahce en Besiktas maakten het zaterdag wel heel bont. De twee topclubs zorgden in de Turkse Superlig voor voetbaloorlog van het zuiverste soort. Gevolg: 5 rode en 12 gele kartons in een 'behoorlijk beladen' wedstrijd.

Het was er nog eens 'boenk' op afgelopen weekend in Turkije. In de sowieso al geladen derby tussen Besiktas en Fenerbahce stonden vroeg in het seizoen flink wat belangen op het spel. Besiktas kon een kloofje van 5 punten verder uitdiepen op de stadsgenoot, terwijl Fenerbahce dringend een overwinning nodig had om aansluiting te maken met de top van het klassement. Ingrediënten genoeg dus om een spectaculaire pot voetbal te verzorgen. 

Fenerbahce klom al vroeg op voorsprong dankzij een penaltygoal van Giuliano, maar dat was op zich nog geen reden om de partij te doen ontsporen. De dubbele gele kaart voor Quaresma kort voor de rust was dat wel. De Portugees van Besiktas speelde het in twee minuten tijd klaar om tegen twee gele kartons aan te lopen en mocht zo vroegtijdig de douche intrekken. Fener-verdediger Neto dacht het zo mogelijk nog beter te kunnen en zorgde met een directe rode kaart voor de tweede Portugese uitsluiting in de wedstrijd.

epa

Prangend slot met drie rode kaarten

Na de rust was het hek helemaal van de dam. Met al vijf gele kaarten in de eerste helft gingen de spelers van beide ploegen mooi op hun elan verder. Vooral in de slotfase moest de scheidsrechter van dienst met de ene kaart na de andere goochelen. Hutchinson bekocht een nieuwe penaltyfout met een rode kaart en nauwelijks drie minuten later liep Fenerbahce-invaller Koybasi ook tegen een uitsluiting aan. 

Ondertussen stond het na twee nieuwe penaltygoals in de slotminuten 2-1 in het voordeel van Fenerbahce en dat zou het uiteindelijk ook blijven. Een score waarmee Besiktas-middenvelder Öyzakup niet echt mee kon leven, want ook hij liep na de wedstrijd nog tegen een rode kaart aan na langdurig mekkeren.

epaReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.