VIDEO. Spaanse bondscoach maakt selectie bekend op originele manier

Spaanse bondscoach Luis Enrique maakte vandaag zijn selectie voor de EK-kwalificatiecampagne bekend. Dat deed hij op een opvallende manier. In de videoe Spanjaard staat op een voetbalveld en heeft naamkaarten vast die hij telkens opnieuw plakt op spelerspoppen op het veld. Deze selectie brengt in ieder geval al heel wat verrassingen met zich mee.

De Spaanse bondscoach Luis Enrique heeft nogal wat wijzigingen doorgevoerd in zijn selectie voor de start van de EK-kwalificatie. Zo ontbreken onder anderen de Madrileense middenvelders Isco (Real), Koke en Saúl Ñiguez (Atlético) in de groep van 23 spelers. Luis Enrique riep met Sergi Gómez (Sevilla), Sergio Canales (Real Betis), Jaime Mata (Getafe) en Fabián Ruiz (Napoli) wel vier nieuwelingen op.

De bondscoach heeft ook enkele internationals na lange afwezigheid teruggehaald bij de groep. De 33-jarige Jesús Navas van Sevilla kreeg vijf jaar na zijn laatste interland een uitnodiging voor de kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen en Malta, op 23 en 26 maart in respectievelijk Valencia en Ta’Qali. Ook de 26-jarige aanvaller Iker Muniain van Athletic Bilbao mag zich weer eens melden bij de nationale ploeg. Hij speelde in 2012 zijn eerste en vooralsnog enige interland.

De Spaanse spelers spelen deze zaterdag al hun eerste officële match tegen Noorwegen. 

Spaanse bondscoach Luis Enrique maakte vandaag zijn selectie voor de EK-kwalificatiecampagne bekend.
RV Spaanse bondscoach Luis Enrique maakte vandaag zijn selectie voor de EK-kwalificatiecampagne bekend.