VIDEO. Held van Copa Libertadores-finale laat zich opnieuw opmerken met sublieme vrijschop in Argentijnse topper

In de Argentijnse competitie heeft River Plate de topper gewonnen tegen Racing Club. De leider ging in ‘El Monumental' met 2-0 onderuit. Net als in de finale van de Copa Libertadores tegen Boca Juniores was de Colombiaan Juan Fernando Quintero de figuurlijke grote man. De kleine Zuid-Amerikaan zorgde net voorbij het halfuur voor 1-0 door op fraaie wijze een vrijschop binnen te krullen met zijn uitstekende linker. Alejandro Donatti verschalkte vijf minuten na rust nog zijn eigen doelman, waardoor River de punten thuis kon houden. Matias Suarez (ex-Anderlecht) bleef de hele match op de bank.

Boca Juniors kreeg door de nederlaag van Racing Club de kans om wat dichter te sluipen in de stand, maar dat lukte niet. De topclub uit Buenos Aires verslikte zich tegen Belgrano, de ex-club van Suarez. Het werd 1-1 na goals van Lisandro Lopez en Federico Letora. Door het gelijkspel blijft Boca in de stand steken op 10 punten van Racing Club, dat wel een match meer gespeeld heeft. River Plate is pas zevende met veertien punten minder dan de koploper.

Quintero legt aan.
rv Quintero legt aan.
Juan Quintero
AFP Juan Quintero
AFP
River-trainer Marcelo Gallardo feliciteert zijn doelpuntenmaker.
AFP River-trainer Marcelo Gallardo feliciteert zijn doelpuntenmaker.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.