VIDEO: Griekse topper ontspoort helemaal: razende voorzitter betreedt grasmat met pistool, competitie opgeschort

RV
De topper in de Griekse voetbalcompetitie tussen PAOK Saloniki en AEK Athene is gisteren met heel wat chaos geëindigd. De spelers van AEK weigerden in de slotfase de wedstrijd uit te spelen, nadat woedende bestuursleden van de thuisploeg het veld betraden. De PAOK-voorzitter droeg hierbij zelfs een pistool. De competitie is intussen opgeschort. 

Thuisverdediger Fernando Varela scoorde in de negentigste minuut de 1-0, maar de scheidsrechter keurde de treffer, die PAOK aan de leiding zou brengen in de stand, af voor buitenspel. Dit was absoluut niet naar de zin van het bestuur van PAOK, dat op het veld bij de ref verhaal ging halen. Ivan Savvidis, de Grieks-Russische voorzitter van de ploeg uit Thessaloniki, droeg hierbij een holster met pistool en dreigde er zelfs enkele malen naar te grijpen. 

Toen de scheids nadien het doelpunt alsnog goedkeurde, weigerden de spelers van AEK de wedstrijd uit te spelen. De partij werd uiteindelijk 'beëindigd' met een 0-0-score. Het is afwachten of er nog iets verandert aan de uitslag, maar de Griekse regering heeft vandaag wel beslist om de voetbalcompetitie "tot nader order" stil te leggen. 

"We hebben de beslissing genomen om het kampioenschap op te schorten", verklaarde staatssecretaris voor sport Giorgos Vasiliadis na een spoedzitting. "De wedstrijden zullen pas hernemen wanneer er een duidelijk veiligheidskader in werking treedt, dat voor iedereen past."

AP
Photo News
REUTERS
REUTERS
REUTERS
AFP
AFP
AP
AFP30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marnix Malone

  Voorzitter schorsen, club degraderen en nadien nog eens een fiscaal onderzoek inlassen om ze helemaal pijn te doen.. Dit is om problemen vragen.

 • Johan De Bruycker

  Een klein manneke met een klein revolvertje...schattig toch...

 • Philippe De Swert

  Als diene voorzitter dat wapen legaal bezit hoop ik dat de politie onmiddelijk zijn vergunning intrekt en zijn wapen in beslag neemt. Dit is onaanvaardbaat gedrag en maakt alle vuurwapenbezitters zwart...

 • Marcus Camps

  Direct club uit competitie nemen en die vent levenslang schorsen.

 • Cristof Graulus

  5 bodyguards , zelf nog een revolver dragen en de politie staat er op te kijken ???? Die man heeft een enorm slecht geweten denk ik