VIDEO: Geleerd van Sá Pinto? Topcoach voelt zich bekocht en zijgt dan maar theatraal neer

RV
Doldwaze taferelen in de Franse eerste klasse. Niemand minder dan topcoach Rudi Garcia voerde een lachwekkend toneelstukje op toen Marseille een strafschop door de neus zag geboord. Als een volleerde acteur zeeg hij theatraal neer. Geleerd van Sa Pinto? 

22 minuten tikte de klok toen de Zuid-Franse derby tussen Marseille en Nice in de Franse hoogste voetbalafdeling werd opgeleukt door een gek schouwspel. Marseille-spits Florian Thauvin leek de 2-1 aan de voet te hebben maar werd pardoes tegen de grond gewerkt door Wylan Cyprien. Penalty was de enige juiste beslissing, maar tot ieders verbazing wuifde de scheidsrechter het akkefietje weg. Rudi Garcia kon z'n ogen niet geloven en koos dan maar voor de dramatiek. 

De oefenmeester van Marseille wierp zich voor zijn dug-out als een steen op de grond, ging aan het rollen en sloeg vervolgens de handen om het hoofd. Zijn fraaie acteerprestatie baatte echter niet, een strafschop bleef uit. 
(lees verder onder de video)

Na de wedstrijd, die de Europa Leauge-finalist alsnog won dankzij een late treffer van Payet, mocht de ex-trainer van AS Roma zich vanzelfsprekend verantwoorden voor zijn opzienbarende actie. "Ik gleed uit, zoiets gebeurt", aldus Garcia op de persconferentie. "Maar ik zorg ervoor dat ik de volgende keer overeind blijf." De Franse analisten en Twitter smullen alvast van het doldwaze tafereel. "Dit moet hét moment zijn uit dit Ligue 1-seizoen", aldus een van de vele reacties. 

Sa Pinto 

De ineenstorting van Garcia doet ongetwijfeld denken aan de tuimelperte van Standard-coach Ricardo Sa Pinto in het bekerduel tegen Anderlecht. De Portugees stierf als een stervende zwaan op de Brusselse grasmat toen een bekertje op zijn voet belandde. 'De schwalbe van het jaar' volgens velen, al gaf Sa Pinto na de match aan dat het bittere ernst was: "Het deed echt wel pijn, zoals wanneer je tijdens de wedstrijd een trap moet incasseren." 

BELGA
Rudi Garcia weer op de been.
AFP Rudi Garcia weer op de been.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nick Mees

    Hij ging nochtans niet liggen toen l’OM afgelopen week naar de EL-finale doorstootte na een denkbeeldige hoekschop...