VIDEO. Frank Lampard en Derby County houden na knotsgekke partij tegen Leeds hun kansen op promotie gaaf

Dolle taferelen in Engeland. Daar wist Derby Counti zich in de play-offs voor promotie naar de Premier League te plaatsen voor de finale. Tot grote vreugde van coach en ex-Chelsea-speler Frank Lampard.

De play-offs van de Engelse Championship staan jaarlijks garant voor spektakel, vreugde en verdriet. Ook nu weer. Gisteren wist Aston Villa zich na een penaltythriller te plaatsen voor de finale tegen West Brom, al was dat nog maar het aperitiefhapje voor wat vanavond komen zou. In de tweede halve finale moest Derby County een 1-0-nederlaag ophalen tegen Leeds. Met Marcelo Bielsa (Leeds) en Frank Lampard (Derby County) uiteraard twee grote namen in de dug-out. 

Het was Bielsa die het eerst mocht juichen. Stuart Dalles trapte Leeds op voorsprong in de eerste helft. Niets dat toen deed vermoeden dat de rollen nog flink zouden worden omgedraaid. Het als derde geëindigde Leeds waande zich zegezeker, maar dat was buiten Derby en een dolle tweede helft gerekend. Marriott hing de bordjes net voor de rust gelijk. Daarna hing het hek helemaal van de dam. 

Mason Mount en een penalty-goal van Harry Wilson zorgden voor de ommekeer, maar nog voor het uur was de stand wéér gelijk. Dallas lukte zijn tweede van de avond. De wedstrijd leek zo op weg naar verlengingen en penalty’s. Tot Berardi zijn ploeg in de steek liet met nog een klein kwartier te gaan. De Italiaan beging een domme fout. Tweede geel en inrukken. 

Marriott en Derby profteerden optimaal met een goal in de 84ste minuut. Even werd het nog spannend toen Lampard Malone ook nog rood zag pakken. Met tien tegen tien lukte het Leeds niet meer om langszij te komen. De desillusie compleet voor Bielsa en co na een seizoen met indrukwekkend voetbal. Da terwijl voor Frank Lampard en de zijnen het feestje helemaal kon beginnen. De finale staat op 27 mei op het programma. Norwich City en Sheffield United zijn al zeker van promotie.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • christophe laporte

    Lampard...wordt vroeg of laat succescoach bij Chelsea!

  • jozef van riel

    Het is niet omdat je een Italiaans klinkende naam hebt je ook Italiaan benr he. Berardi is namelijk Zwitser!

  • Hilkens Yannick

    Wat een mooie affiche. Het Aston villa met assistent coach John Terry, tegen het derby county van Frank Lampard