VIDEO. Eerste goal van de Nations League ligt er al (prinsheerlijk) in en dat zal vooral de fans van AA Gent plezieren

Giorgi Chakvetadze scoorde de eerste goal ooit in de Nations League.
REUTERS Giorgi Chakvetadze scoorde de eerste goal ooit in de Nations League.
De Nations League is nog geen twee uur oud of de nieuwe competitieformule van de UEFA heeft al een prinsheerlijk doelpunt opgeleverd. In de openingswedstrijd tussen Georgië en Kazachstan was het na 69 minuten prijs.

De allereerste goal in de Nations League komt zowaar op naam te staan van een voetballer van AA Gent te staan. Giorgi Chakvetadze zette met de 1-0 in de partij tegen Kazachstan zijn land op weg naar de zege. De 19-jarige winger kwam met nog iets meer dan 20 minuten te gaan knap naar binnen en haalde dan vanop 20 meter verwoestend uit richting winkelhaak. De bal verdween enig voorbij de doelman (zie tweede filmpje).

Veel mooier kan de schutterslijst van de Nations League niet worden geopend. Georgië zou de wedstrijd tegen Kazachstan overigens winnen met 2-0. Chakvetadze en co zijn op die manier de eerste leiders in reeks D. Vanavond spelen ook nog Duitsland en Frankrijk tegen elkaar.

REUTERS
REUTERS1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tina Van den Wyngaert

    Schitterende voetballer.