VIDEO. Carrasco krijgt na excuses nieuwe kans en ontbindt helemaal zijn duivels

Carrasco na zijn goal.
RV Carrasco na zijn goal.
Gaan liggen is de storm nog niet helemaal, maar Yannick Carrasco was bij zijn wederoptreden bij zijn Chinese club Dalian Yifang van groot belang. Met een penaltygoal en het afdwingen van een owngoal boog de Rode Duivel in drie minuten tijd een achterstand om. En of ze hem daar nodig hebben. 

Het nummer elf uit de hoogste klasse stond amper twee stuks boven de degradatie, dus waren de drie punten tegen rechtstreekse concurrent Beijing Renhe meer dan welkom. Enter Carrasco, met zeven goals in tien matchen vóór vandaag nog steeds de sterspeler van Yifang. En dat werd nog maar eens duidelijk. De thuisploeg klom al na twee minuten op voorsprong, maar kort na de rust ontbond Carrasco zijn duivels. Eerst met een treffer vanop de stip, amper twee minuten later dwong hij een owngoal af. Erop en erover, het werd uiteindelijk nog 1-3. Drie minuten voor tijd mocht Carrasco gaan rusten, job done en de broodnodige zieltjes gewonnen. 

Excuses

Toen hij er vorige week na zijn schorsing niet bij was, speelden zijn ploegmakkers slechts gelijk tegen de hekkensluiter. Coach Cui Kangxi besefte gisteren op zijn persconferentie dan ook dat er vandaag maar beter kon gewonnen worden. Mét Carrasco. “Ik hoop op een goede mentaliteit van mijn jongens. Carrasco bereidde zich intensief voor op deze match. Hij is er klaar voor.” Vorige week was nog maar de vraag of onze landgenoot ooit nog in actie zou komen voor de eersteklasser. 

Vorige week kreeg Carrasco de wind van voor. Na een gemiste match tegen Hebei en een blijvende negatieve houding was de maat vol voor het bestuur. Hij kreeg een boete, was niet meer welkom op het trainingscomplex en kreeg drie dagen de tijd om zich te excuseren. Volgens Chinese media gebeurde dat laatste, maar is de relatie tussen Carrasco en z’n ploegmaats nog steeds niet helemaal in ere hersteld. Met de goede prestatie die hij nu afleverde, kon hij zich misschien weer in de harten spelen.

Ook Mousa Dembélé pakte de volle buit met Guangzhou R&F. Zijn team won dankzij twee treffers van Saba met 2-0 van Henan Jianye. In de tussenstand klimt Guangzhou R&F over Henan Jianye naar de negende plaats.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.