Versneld afscheid van WK 2014-helden moet vel van Duits bondscoach Löw redden: alle hoop op de turbogeneratie

Nico Schulz, Leroy Sane, Thilo Kehrer, Serge Gnabry en Timo Werner vieren een treffer tegen de Nederlanders.
AP Nico Schulz, Leroy Sane, Thilo Kehrer, Serge Gnabry en Timo Werner vieren een treffer tegen de Nederlanders.
Dat 2018 maar snel over is voor de Mannschaft. De 2-2 tegen Oranje en de Nations League-degradatie past bij het horrorjaar. Toch overleeft coach Löw. Met een lastig offer weliswaar: de oudgedienden die hem in 2014 de wereldtitel schonken, ruimen versneld plaats voor de ‘turbogeneratie’.

‘Waarom verving Löw de jonge avonturiers?’ De kop in de ‘Frankfurter Allgemeine’ na Duitsland-Nederland klonk als een verwijt. Het spel van de Mannschaft liep zo goed met de aanvallende youngsters Timo Werner (22), Serge Gnabry (23) en Leroy Sané (22). Pas ná hun vervanging slikte de Mannschaft nog twee late tegengoals. En zo eindigde de Nations League voor Duitsland met een zoveelste afknapper, nadat de degradatie al eerder vaststond. Duitsland mist zo al zijn doelen in 2018: na de WK-flop ook een anticlimax in de Nations League.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mark Marken

    De Duitsers zullen rap weer terug zijn, talent genoeg.

  • Christiaan Goethals

    Löw won de Confederations Cup met die jonge gasten. Ze speelden goed, zeer goed zelfs en toch..........werd geen beroep gedaan op hen door Löw op het WK. Nu bewijzen die jonge spelers dat ze het WK waard waren te spelen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00