Vermaelen enige nieuwkomer in La Liga die nog niet werd opgeroepen

Voorlopig een van de weinige beelden van Vermaelen in een shirt van Barcelona. Dit kiekje werd tijdens zijn voorstelling getrokken.
AFP Voorlopig een van de weinige beelden van Vermaelen in een shirt van Barcelona. Dit kiekje werd tijdens zijn voorstelling getrokken.
Sinds Thomas Vermaelen zijn krabbel zette onder een contract bij FC Barcelona is het opvallend stil geworden rond de Rode Duivel. 'The Verminator' is zelfs de enige veldspeler die afgelopen zomer naar de Primera Division verkaste en nog geen enkele keer werd opgeroepen. Wat scheelt er toch met de centrale verdediger?

Er zijn voor alle duidelijkheid ook nog enkele spelers die nog niet op het wedstrijdblad stonden, maar de vijf uitzonderingen zijn niet toevallig allemaal doelwachters en luisteren naar de naam Rulli (Real Sociedad), Julian (Almería), Jona (Getafe), Oier (Granada) en Ochoa (Málaga). Inderdaad geen echt klinkende namen met uitzondering van de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa dan die u nog wel kent van het WK in Brazilië. Ook Didac Vilá en Jaime (Eibar), Larsson en Nonkeu (Granada) en Fatau (Rayo) speelden nog geen enkele minuut, maar zij werden wel al opgeroepen.

"Geen nieuws over Vermaelen"
Ook in de trainerskringen blijven de lippen stijf op elkaar als het over Vermaelen gaat. "Duik in jullie archief", antwoordt trainer Luis Enrique als hij van de journalisten een vraag krijgt over de Belg die voor 10 miljoen euro overkwam van Arsenal. "In de afgelopen twee maanden heb ik alle info over Vermaelen al gegeven. Ik heb geen nieuws meer." Vermaelen sukkelde tijdens het WK voetbal in Brazilië al met de hamstring en werd half september terug op het veld verwacht. Vandaag de dag heeft hij tijdens wedstrijden op het hoogste niveau nog geen minuut het Spaanse gras kunnen ruiken.

Nieuwe Woodgate?
De Spaanstalige krant Marca heeft in Vermaelen al de nieuwe Woodgate gezien. Jonathan Woodgate werd in de zomer van 2004 voor 22 miljoen euro naar Real Madrid gehaald en pas op 23 september 2005 had hij zijn eerste wedstrijdminuten te pakken. Het werd niet meteen een debuut in stijl want Woodgate scoorde een eigen doelpunt en kreeg ook nog eens rood tegen Athletic Bilbao. Een jaar later werd hij al uitgeleend aan Middlesbrough. Hopelijk is Vermaelen niet hetzelfde lot beschoren.