Verguisde Vidal & co groepswinnaar, Mexico moet inpakken

AFP
Op de derde en laatste speeldag in groep A van de Copa America heeft Ecuador in het Chileense Rancagua met 2-1 gewonnen van Mexico. Bij de rust stond Ecuador 1-0 voor.

Miller Bolanos opende de score in de 26ste minuut. In de 57ste minuut verdubbelde Enner Valencia de voorsprong. Zeven minuten later milderde Raul Jimenez vanop de penaltystip tot 1-2. Ecuador kan de volgende ronde nog bereiken, maar is afhankelijk van uitslagen in andere groepen.

Door de nederlaag van Mexico zijn gastland Chili en Bolivië meteen zeker van een plaats in de kwartfinales. Chili was met 5-0 veel te sterk voor Bolivia, waardoor het gastland meteen ook groepswinnaar werd. Het is een opsteker voor Chili, dat de afgelopen dagen vooral achtervolgd werd door het nieuws rond sterspeler Arturo Vidal. Die speelde de eerste helft mee. Vidal had eerder deze week, onder invloed van alcohol, een zware crash met zijn Ferrari.

De doelpunten tegen Bolivia werden gemaakt door Charles Aranguiz (2), Alexis Sanchez, Gary Medel en Boliviaan Ronald Raldes, die een eigen goal maakte. Ondanks de nederlaag werd Bolivia tweede in de groep, waardoor het land ook uitkomt in de kwartfinales.

AFP
REUTERS
AFP
AFP
REUTERS

Uitslagen van en eindstand na de vrijdag in groep A gespeelde wedstrijden op de Copa America in Chili, het Zuid-Amerikaans voetbalkampioenschap:

Chili - Bolivia 5-0

Doelpunten:

Chili: Aranguiz (3. en 66.), Alexis Sanchez (37.), Gary Medel (80.), Ronald Raldes (86., own)

Mexico - Ecuador 1-2

Doelpunten:

Mexico: Raul Jimenez (64. strafschop)

Ecuador: Bolanos (26.), Valencia (57.)

Eindstand Ptn W G D V dv-dt

1. Chili 7 3 2 1 0 10-3 GEPLAATST

2. Bolivia 4 3 1 1 1 3-7 GEPLAATST

3. Ecuador 3 3 1 0 2 4-6

4. Mexico 2 3 0 2 1 4-5 UITGESCHAKELD

De top twee van de drie groepen en de twee beste derdes stoten door naar de kwartfinales.

EPA
AFP
EPA
REUTERS
AP
AFP