Verdediger van Sevilla trapt Liverpool-youngster van het veld in oefenmatch: “Dit is een schande”

Joris Gnagnon trapt Yasser Larouci van het veld
AFP Joris Gnagnon trapt Yasser Larouci van het veld
Een bikkelharde oefenmatch. Tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen Sevilla en Liverpool in de Verenigde Staten ging het er wel erg stevig aan toe. Beide teams zochten de limieten op. En Sevilla-verdediger Joris Gnagnon ging er helemaal over.

Met nog een kwartier te spelen en een 1-1-tussenstand zette de 18-jarige Yasser Larouci een aanval op namens Liverpool. Met een flukse versnelling was de Algerijnse Fransman Franco Vázquez te snel af. Maar wat er vervolgens gebeurde, hoort niet thuis op een voetbalveld. Joris Gnagnon (22) schopte zijn jonge landgenoot genadeloos onderuit. Naar verluid was Sevilla gefrustreerd omdat Liverpool eerder geweigerd had de bal buiten te tikken toen er een Sevilla-speler geblesseerd op het veld bleef liggen. Larouci moest het ontgelden en verliet het veld uiteindelijk op een brancard. Vandaag moet hij naar het ziekenhuis om een scan te laten nemen van zijn rechterbeen. Volgens coach Jürgen Klopp zou de schade meevallen.

“Wanneer dat gebeurt met een jonge voetballer die goed aan de voorbereiding begon... Dat is niet fijn om te zien. Hopelijk valt het mee”, vertelde Virgil van Dijk achteraf. James Milner reageerde scherp. “Als je een fout wil maken, trek hem dan aan het shirt. Een jonge speler zo raken aan de knie is een schande.” 

AFP

Joris Gnagnon excuseert zich

Gnagnon excuseerde zich intussen via Twitter. “Ik wil me verontschuldigen aan de club Liverpool, de familie van de speler en de supporters. Het was een afschuwelijke actie van mij. Dat hoort niet op een voetbalveld. Mijn gedachten gaan uit naar de speler en zijn familie.” 

Origi scoort, maar Sevilla wint 

De wedstrijd zelf eindigde op 2-1. Rode Duivel Divock Origi scoorde de enige Engelse goal. Sevilla opende de score via Nolito. Net voor rust trapte Origi van dichtbij raak na een hoekschop. Alejandro Pozo bezorgde het tienkoppige Andalusische team alsnog de zege in de laatste minuut. Origi werd bij de rust naar de kant gehaald. Simon Mignolet verdedigde het Liverpool-doel in de tweede helft. 

AP10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Gebeurt (helaas) in het voetbal, en overkomt weleens bij iedere speler, anders moet men gaan korfballen of darten.

 • jozef van riel

  Tja karl. En als het slachtoffer niet gekwetst is en verder speelt. Geen schorsing dan?

 • marnix laureyns

  Voor zo spelers zou er een lange straf moeten uitgesproken worden. Nog zo een zware fout. Een jaar schorsen.

 • karl van dyck

  Hoe moeilijk kan het zijn. Schors in het voetbal of in gelijk welke sport de dader zolang als dat het slachtoffer buiten strijd is. Men zal dan wel 2 keer nadenken.

 • ronny meuris

  Rode kaart was hier zeker op zijn plaats maar hopelijk volgt nu ook een lange schorsing, anders raken we nooit van dit soort aanslagen af.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00