Vercauteren verpest het (mogelijke) afscheidsfeestje van Witsel bij Zenit

GETTY
Trekt hij naar Juventus of niet? We zullen het de komende dagen weten, maar in afwachting van een eventuele doorbraak in het transferdossier moest Axel Witsel vandaag wel voluit aan de bak met Zenit Sint-Petersburg. Het werd evenwel geen leuke namiddag voor de Russische landskampioen want het ging op eigen veld pijnlijk met de billen bloot tegen het Krylja Sovetov Samara van Frank Vercauteren. 1-3 flikkerde er na 90 minuten op het scorebord van de CL-opponent van AA Gent.

André Villas-Boas had in het sfeervolle Petrovski alweer geen plaats voor Nicolas Lombaerts in zijn basiself, niet bepaald ideaal in het vooruitzicht van de twee belangrijke kwalificatieduels van de nationale ploeg. Zonder de 30-jarige ex-speler van Club en AA Gent maakte de defensie evenwel geen goeie indruk. Na 18 minuten zette Gabulov de 0-1 op het bord en een reactie van 'Mesjki' liet op zich wachten tot vijf minuten na rust. Via een owngoal van Nadson (ex-Genk) hingen de bordjes weer in evenwicht.

Bateau en Simaeys vallen in
Erop en erover zou je denken, maar Witsel en co slikten op vier minuten tijd twee dodelijke treffers van de ervaren spits Sergej Kornilenko (32). De 26-jarige Witsel werd prompt vervangen door Danny, die moest het vuur weer aanwakkeren. Lukken deed dat niet bepaald en zo kon een triomferende Vercauteren in het slot nog twee oude bekenden in de strijd gooien: Sheldon Bateau (ex-KVM) en Jeroen Simaeys (ex-RC Genk). 1-3, een mooi resultaat voor Samara. Voor Zenit is het verlies dan weer een zure zaak. In de stand kan leider CSKA Moskou morgen uitlopen tot zes punten.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS