Vandenhaute kandidaat-overnemer Roda JC, “maar kans is klein dat akkoord volgt”

Wouter Vandenhaute.
Joel Hoylaerts / Photonews Wouter Vandenhaute.
Wouter Vandenhaute is in gesprek met de Nederlandse tweedeklasser Roda JC over een overname. “Vorig jaar waren er ook al contacten”, zegt Vandenhaute. “Maar de kans is klein dat het tot een akkoord komt.” 

Het is maar de vraag of Vandenhaute zich dat moet beklagen, want hij zou voor een moeilijke opdracht staan bij Roda JC. De club zoekt dringend een overnemer voor 80 procent van de aandelen omdat er grote financiële problemen zijn. Als Roda JC vandaag geen bankgarantie van één miljoen euro kan voorleggen bij de Nederlandse voetbalbond, verliest het drie punten in de stand. In een later stadium kan zelfs de proflicentie worden ingetrokken. Daarnaast is het voor Vandenhaute moeilijk om op dit moment een club te leiden vanwege zijn activiteiten bij Let’s Play, dat optreedt als makelaar van onder meer Youri Tielemans. Vandenhaute, eerder in beeld als nieuwe eigenaar van Anderlecht, sluit niet uit dat hij op termijn een voetbalclub koopt. 

Komt dat er effectief van, dan zou dat een extra stap zijn in zijn nu al forse sportimperium. Zo is hij de sterke man bij Flanders Classics, dat onder meer de Ronde van Vlaanderen bezit.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  Als hij tot over zijn oren in de miserie wil geraken dan moet hij die bodemloze put per direct kopen. De kasten met lijken krijgt hij er dan gratis bij.

 • Pieter Verheyen

  Meneer Vandenhaute , ik woon in Maaseik, in de buurt dus van Kerkrade. Mooie club, en zeker potentieel. Ik wens u veel succes. Zorg wel dat de jeugdopleiding top wordt en blijft . Jan Verheyen

 • Theo Van Hoof

  Hopelijk is Roda slimmer dan dat. Overal waar hij zijn neus in steekt gaat het kapot. Hopelijk krijgt hij het deksel op de neus bij het veldrijden.

 • Johan LAUNDERS

  Flanders classics... ja, maar maakt alle andere wedstrijden financieel kapot door de kalender waar de beste renners zullen kiezen voor fl.Classics ipv de gekende andere veld koersen

 • danny terwe

  Neem KV OOSTENDE over