Vandalen vernielen standbeeld Lionel Messi

Twitter
Voor de tweede keer dit jaar is het standbeeld van Lionel Messi in Buenos Aires volledig vernield. Nadat begin dit jaar het hoofd, de romp en armen verdwenen, werd het beeldhouwwerk gisteren tot op de enkels van de sokkel gehaald.

Het standbeeld van Lionel Messi staat pas anderhalf jaar. Net als beroemde Argentijnse sporters als Diego Maradona, tennisster Gabriela Sabatini, basketballer Manu Ginobili en hockeyster Luciana Aymar stond de sculptuur aan de beroemde Paseo de la Gloria in de Argentijnse hoofdstad. Messi is niet bijster populair in Buenos Aires. Hij werd niet alleen geboren in Rosario, een kleine 300 kilometer ten noordwesten van Buenos Aires, hij vertrok ook al op zijn dertiende naar Barcelona.

De Argentijnse politie is een speurtocht begonnen naar de daders.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • eric debanne

    Oei zelfs in zijn eigen land !