Van prins William tot Emma Watson: beroemde Britten maken selectie voor WK dames bekend

RV
In Engeland hebben ze een originele manier gevonden om de selectie voor het WK voor dames van komende zomer in Frankrijk bekend te maken. Het was niet bondscoach en ex-international Phil Neville die de 23 namen aankondigde, maar wel onder anderen de Britse prins William, actrice Emma Watson en Man City-winger Raheem Sterling.

Steph Houghton zal tijdens het WK voor vrouwen Engeland als aanvoerder naar de eindwinst proberen te leiden. De collega van Tessa Wullaert bij Manchester City mocht het nieuws vernemen van niemand minder dan prins William. 

“Het aftellen naar een veelbelovende voetbalzomer in Frankrijk is begonnen. Onze leeuwinnen zullen er het beste van zichzelf geven om de wereld te veroveren”, zei William. “Vandaag is een eerste belangrijke stap nu het Engelse team officieel wordt voorgesteld. Het is me dan ook een groot genoegen om te mogen aankondigen dat het hart van de verdediging en kapitein Steph Houghton mee op het vliegtuig zal zitten. Gefeliciteerd Steph, ik ken jou en de ploeg en weet dat jullie de natie trots zullen maken. Succes!”

Deze ochtend werden ook de 22 andere geselecteerden bekendgemaakt op dezelfde manier, met allemaal Britse beroemdheden die elk één speelster voorstelden. Zo kondigde acteur en tv-presentator James Corden spits Ellen White aan. Emma Watson, bekend als ‘Hermelien’ uit Harry Potter, stelde dan weer Demi Stokes tevreden met haar plaats bij de kern.

In andere filmpjes maakten ook leden van het huidige Engelse mannenteam hun opwachting, zoals Jordan Pickford, die zijn vrouwelijk collega in doel, Karen Bardsley, gelukkig maakte en Raheem Sterling die de selectie van Georgia Stanway bevestigde. David Beckham deelde tot slot mee dat Nikita Parris geselecteerd is en zijn legendarische nummer 7 zal dragen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.