Van Gaal komt er vanaf met waarschuwing

Louis van Gaal.
REUTERS Louis van Gaal.
De Nederlandse trainer Louis van Gaal krijgt geen straf voor zijn uitlatingen over de scheidsrechter van het bekerduel tussen Manchester United tegen Cambridge United (0-0), dat uitkomt op het vierde niveau.

De Engelse voetbalbond FA heeft de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal wel gewaarschuwd voor zijn uitlatingen in de media over de arbitrage.

Van Gaal stelde na het onbesliste duel in de FA Cup dat het United flink had tegen gezeten. "Je komt hier naartoe, het veld is niet zo goed en de tegenstander gaat tot het uiterste. Daarbij is verdedigen altijd makkelijker dan aanvallen. En dan heb je natuurlijk ook nog de scheidsrechter'', zei Van Gaal zonder in details te treden. Volgens de FA trok Van Gaal hiermee de integriteit van de arbiter in twijfel en bracht hij zodoende de sport in diskrediet.

Van Gaal was op zijn beurt teleurgesteld in de FA. "Ik ben dertig jaar trainer en nog nooit aangeklaagd'', mopperde hij. United versloeg Cambridge in de return met 3-0 en plaatste zich afgelopen maandag via een zege op Preston North End (3-1) voor de kwartfinales, waarin een ontmoeting met Arsenal wacht.