Van een straf debuut gesproken: invaller Witsel meteen de held bij Dortmund, dat na verlengingen afrekent met Duitse tweedeklasser

EPA
Borussia Dortmund heeft in extremis een vroege exit in de DFB-Pokal vermeden. De Borussen stonden met 1-0 in het krijt tegen tweedeklasser Greuther Fürth, waarna de ingevallen Axel Witsel in de blessuretijd de 1-1 op het bord zette. Uiteindelijk maakte Marco Reus er in de slotfase van de verlengingen 1-2 van. 

Dat heet dan door het kleinste gaatje kruipen. Greuther Fürth leek door een goal van Sebastian Ernst op weg naar een stunt, maar dat was buiten Rode Duivel Axel Witsel gerekend. Die laatste viel een kwartier voor tijd in en ramde diep in de blessuretijd een voorzet van Marco Reus voorbij Sascha Burchert.

De Duitse tweedeklasser hoopte vervolgens de strafschoppenreeks te halen. Andermaal viel er een treffer in de absolute slotfase. Dit keer liet Reus na een prima actie van Jadon Sancho de netten trillen. Eindstand: 1-2. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Richard Naegels

  Duitse clubs kopen alleen spelers die inzet ,doorzicht,talent,eergevoel en winnersmentaliteit hebben en zeker niet om zo vlug mogelijk terug te verkopen.......

 • Wouter Van de Walle

  Heerlijk binnengetrapt

 • Meert Dominique

  Een van de besten op zij positie. Populair bij de trainers en supporters maar niet bij zielige frustraten à la Steven Peeters.

 • james vroman

  de dag dat hij terugkomt naar Luik heeft hij meer geld dan Coucke ...

 • Christiaan Goethals

  Witsel is een sluitstuk die iedere ploeg kan gebruiken. Sober en met zekerheid verdeelt hij het spel.....een verbeterde Franky Vanderelst, want die kon met moeite een juiste pas geven van 10 meter ver. @patrick morel, Vlaams spreekt Witsel niet, dat is hem te gemeen.