Van 2-1 naar 2-4: Lionel Messi tovert met fenomenale hattrick in Sevilla, zijn favoriete speelbal

REUTERS
Met een geweldige hattrick, de vijftigste in zijn carrière, heeft Lionel Messi nog maar eens getoond wie er heerst in La Liga. De claim dat hij de enige echte GOAT (Greatest of All Time) is, weer wat kracht bijgezet.

Ondanks dat FC Barcelona twee keer op achterstand kwam tegen het gewiekste FC Sevilla, bracht de Argentijn Barça op en over de Andalusiërs, zijn favoriete speelbal. In 35 matchen tegen Sevilla, heeft hij er nu 36 (!) keer tegen gescoord. In totaal zit Messi (31) aan 650 goals: 585 voor Barcelona en 65 voor Argentinië. Met een assist voor Suarez rondde hij z’n masterclass af. De blaugrana op weg naar de titel. Ze tellen al 10 punten voor op Atlético en 12 op Real. De Madrileense ploegen moeten zondag nog aan de bak. 

Vlak voor de dubbele confrontatie in het Bernabéu, woensdag de return in de Copa del Rey en zaterdag een nieuwe Clásico in La Liga, was het uitkijken hoe een Barça op zoek naar de ‘treble’ zich presenteerde in een uitverkocht Sanchez Pizjuan, machtig stadion waar het kan spoken. Vraag dat maar aan Standard, dat er in de voorbije herfst nog een 5-1 om de oren kreeg. Wel, echt goed speelden de blaugrana lang niet in Andalusië. Maar wat moet het, als je ene Leo Messi ook een blauw en rood gestreept shirt ziet dragen? Met een geweldige volley op voorzet van Rakitic fusilleerde hij als het ware Vaclik, nochtans bijgenaamd de ‘Tsjechische muur’. Dat was de gelijkmaker, nadat Navas op vliegensvlugge counter voor de opener had gezorgd. Nog voor de pauze zag Valverde alweer hoe zijn defensie op apegapen lag. Ditmaal kon Mercado, een flankverdediger nota bene, zomaar binnenwerken. Ter Stegen aan z’n lot overgelaten.

Messi stift de 2-3 voorbij Vaclik.
AFP Messi stift de 2-3 voorbij Vaclik.

Na de pauze verhoogde Barça toch wat de druk en maakte Sevilla de fout, of was het de onmacht, te diep terug te plooien. Met de inbreng van Dembélé en Sergi Roberto zorgde Valverde alvast voor meer voetballend vermogen en diepgang. Het was lang zoeken naar dat ene gaatje, tot natuurlijk Leo Messi dat vond. Na de volley met links nu met een gecontroleerde plaatsbal met zijn rechter, zogezegd zijn 'mindere’ voet, in de bovenhoek.

Barça werd steeds sterker, Messi had er steeds meer zin in. Een geweldige poging van ‘de Vlo’ zoefde maar nipt over de verste winkelhaak - dat had een nóg straffere hattrick geweest. Even later was Vaclik blij een vingertop tegen een schot van Messi te kunnen zetten, ook al ging die te centrale plaatsbal over. Maar na een afgeweken schot van de ook ingevallen Aleña kwam de bal dan toch eens prima in zijn loop. Met een lobje werkte hij af. Zijn 24ste goal in 23 matchen in La Liga, zijn 33ste in 32 matchen in alle competities. Om af te ronden, schotelde Messi met een vernuftige baltoets Suarez nog de 2-4 voor. Een diepe buiging voor de geweldenaar in Messi, koning der golazo’s.

AFP
AFP
REUTERS
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rik cappelle

  Ik zelf u eventjes helpen Jonas want blijkbaar ben je nog een leerling als het over voetbal gaat. De laatste 5 CL winnaars waren Spaanse ploegen en 8 winnaars in de voorbije 13 jaar van de UEFA beker waren eveneens Spaanse ploegen !!! Moge het je verder goed gaan en blijf je verdiepen in de voetbalgeschiedenis.

 • Jonas Van snee

  Als beste speler moet ge toch in de beste competitie zitten. .. zou veel minder zijn.

 • didier de coster

  messi is fenomenaal , bijna elke match maakt hij het verschil of scoort maar gottman jongen aub stop met steeds ronaldo te vergelijken met messi , wees blij dat ge nu leeft en je ze alle twee kan bewonderen , ronaldo is ook een fenemeen , even groot ; cobw

 • rik cappelle

  En dan durven ze de Ballon d'or aan Modric te geven. Niemand is ooit al zo goed geweest als Messi en niemand zal hem ooit nog evenaren. Onmogelijk, gewoon bovenaards en die dat niet ziet zou beter naar het korfbal kijken.

 • danny buyse

  Niemand is beter dan hem!