Valencia beloont Pako Ayestaran met tweejarig contract als hoofdcoach

EPA
Pako Ayestaran heeft een tweejarig contract ondertekend als hoofdcoach van Valencia. Dat heeft de nummer elf uit de voorbije Primera Division bevestigd op de clubwebsite.

Ayestaran was na het ontslag van de Engelsman Gary Neville al sinds eind maart T1 ad interim van de club van onder andere Zakaria Bakkali en Mat Ryan. De toenmalige assistent nam tot het einde van het seizoen de honneurs waar als hoofdcoach, nu krijgt dus een nieuw contract.

De 53-jarige Spanjaard was sinds februari 2016 opnieuw assistent bij Valencia. Dat was hij eerder ook al tussen 2001 en 2004. Toen hielp hij de club aan twee landstitels en een UEFA Cup. Nadien werkte hij als assistent van Rafael Benitez bij Liverpool (2004-2007) en won hij daar een Champions League en een FA Cup. Later was hij ook hoofdcoach van het Israëlische Maccabi Tel Aviv, waarmee hij een titel en een beker veroverde, en de Mexicaanse teams Santos Laguna en Estudiantes Tecos.

Zijn voorganger Gary Neville, de voormalige rechtsachter van Manchester United, was sinds begin december aan de slag als hoofdcoach en behaalde pas begin februari zijn eerste zege. Onder zijn leiding zakte het team weg naar een teleurstellende veertiende plaats. Met Ayestaran aan het roer sloot Valencia de competitie als elfde af.