Usain Bolt toont zijn voetbalkunsten onder goedkeurend oog van Mourinho: "Misschien heeft het voetbal een talent verloren aan de atletiek"

Photo News
Het was vanavond sterren kijken in het Zwitserse Bazel. Een team onder leiding van José Mourinho nam het op tegen een ploeg van Diego Maradona in het kader van een wedstrijd van Hublot. Usain Bolt was tussen al dat voetbaltalent toch de man die met de meeste aandacht ging lopen.

Na zijn rijkgevulde atletiekcarrière stak Usain Bolt nooit onder stoelen of banken dat hij een loopbaan in het voetbal ambieert. Vanavond mocht de Jamaicaanse spurtbom aan de zijde van Marcel Desailly en Patrick Kluivert zijn voetbalkunsten tentoon spreiden. Aan de overzijde stonden enkele klinkende namen als Roberto Carlos, Hernan Crespo, David Trezeguet en Marco Materazzi hem op te wachten.

Manchester United-coach José Mourinho leek zich wel te amuseren. Zijn team won dan ook. "Als ik naar hem luister als hij over voetbal spreekt dan dacht ik meer dat het iets om te lachen was, als een droom van een kind, maar nu denk ik dat helemaal niet meer. Misschien heeft het voetbal wel een talent verloren aan de atletiek", voegde Mourinho er droogweg aan toe. "Ik ben blij om hier te zijn. Het is niet makkelijk", vertelde Usain Bolt. "Het gaat allemaal over de bewegingen, maar het was leuk. De start van iets groots."

Xavi gelooft er niet in

Iemand die dan weer niet in de voetbalcarrière van Usain Bolt gelooft is Xavi. "Ik hou van Usain Bolt, hij is een grote atleet", vertelde de voormalige ster van Barcelona aan So Foot. "Op fysiek vlak komt niemand in de buurt. Wie loopt er sneller dan hem? Niemand. Maar met alle respect naar hem toe, hij zal nooit het verschil kunnen maken op een voetbalveld."

De Jamaicaanse spurtbom neemt morgen wel deel aan een training van de Duitse topclub Borussia Dortmund. De 31-jarige Bolt kondigde het nieuws aan met een bericht op Twitter. "BVB, hou jullie klaar voor vrijdag", zette Bolt als boodschap bij een tekening van zichzelf waarop hij een truitje van de club draagt.

De training van Dortmund begint vrijdag om 10u30 en is open voor publiek.

EPA
Photo News
EPA
Photo News
Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00