Usain Bolt over profvoetbalavontuur: “Mezelf niet laten zien zoals ik wilde”

AFP
Sprintlegende Usain Bolt vindt dat hem “geen eerlijke kans” is geboden als profvoetballer. De voormalige topatleet uit Jamaica speelde in 2018 kort voor het Australische Central Coast Mariners, waar hem geen contract werd aangeboden. Ook deed hij mee bij diverse Europese clubs.

“Ik heb mezelf niet laten zien zoals ik wilde, maar ik denk dat ik er goed in zou kunnen zijn”, zegt Bolt twee jaar na het avontuur. “Het pakte niet zo uit zoals ik wilde en ik denk er nog weleens aan. Omdat ik van voetbal hou. Maar je moet door.”

De 33-jarige Bolt en zijn partner Kasi Bennett werden eerder dit jaar ouders van een dochtertje. Er zijn volgens hem belangrijkere zaken dan het wel of niet slagen als voetballer. “Nu je ouder bent, is het anders. Dit geeft een gevoel van voldoening dus ik ben echt blij en opgewonden om dit mee te maken”, aldus de achtvoudig olympisch kampioen op de sprint.

Lees ook: Usain Bolt onthult speciale naam van zijn dochtertje: Olympia Lightning

APReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.