Uruguay op rand van uitschakeling? Dan begint bankzitter Suárez maar zelf aan opwarming

Luis Suarez Increible Enfado durante Uruguay vs Venezuela 0-1 2016

Increible Enfado de Luis Suarez - Uruguay vs Venezuela 0-1 2016 Luis Suárez freaks out after warming up and not being picked!!.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dat is zeker en vast ook het geval bij Luis Suárez. De Uruguyaanse spits zag op de Copa América Centenario vanop de bank met lede ogen aan hoe zijn landgenoten 0-1 in het krijt stonden tegen Venezuela en zo ook flirtten met de uitschakeling. Aangezien bondscoach Oscar Tabarez geen vin verroerde, begon Suárez dan maar zelf aan zijn opwarming. Wanneer de derde wissel werd opgebruikt was het hek echter helemaal van de dam bij Suárez.

Nadat Tabarez voor Mathias Corujo koos als derde invaller, reageerde Suárez woedend. De Uruguayaanse sterspeler keek met vragende ogen naar assistent Mario Rebollo, maar die verwees de driftkikker terug naar zijn zitten. Dik tegen zijn zin uiteraard. Suárez liet zijn ongenoegen duidelijk blijken, smeet zijn hesje tegen de grond en sloeg uit woede tegen de zijkant van de dug-out.

Tabarez weigerde na afloop in te gaan op het akkefietje met zijn vedette. "De situatie met Suárez? Er is geen situatie met Suárez. Zoals ik iedereen voor de wedstrijd al heb laten weten, was Suárez niet fit genoeg om te spelen. Hij mag van mij boos worden, maar ik stel geen spelers op die niet fit zijn."

AFP

Bijna werelddoelpunt

Uruguay is na de tweede nederlaag op rij uitgeschakeld. Venezuela verraste de vijftienvoudige kampioen in Philadelphia met 0-1. Dat deed ook Alejandro Guerra ei zo na. De middenvelder zag dat Fernando Muslera ver uit zijn doel stond en besloot hem op zijn Beckham's net voorbij de middenlijn te verrassen. Muslera was echter nog net alert genoeg om het leer tegen de lat te duwen, maar Salomon Rondon lag op vinkenslag en prikte de 0-1 dan toch in doel. Venezuela boekte al zijn tweede zege op het toernooi en bereikte de kwartfinales, evenals Mexico. De Mexicanen wonnen in Pasadena met 2-0 van Jamaica na goals van Javier Hernandez en Oribe Peralta.

AFP
AFP