United, zonder Belgen, zeker van groepsfase EL na zege tegen Bournemouth

Getty Images
Manchester United heeft vanavond het seizoen in de Premier League afgesloten met een 3-1 zege tegen Bournemouth. Zonder de geblesseerde Adnan Januzaj en de geschorste Marouane Fellaini tekenden Rooney, Rashford en Young voor de doelpunten.

Er stond voor beide ploegen in de laatste match nog weinig op het spel. De thuisploeg was bij een punt wel al zeker van de vijfde plaats en bijbehorend ticket voor de groepsfase van de Europa League, terwijl de bezoekers nergens meer voor streden (tenzij voor de eer). Het zorgde ervoor dat United de bal opeiste, maar er veel te weinig meedeed om Bournemouth echt in verlegenheid te brengen. Het was wachten tot minuut 43 voor wat opwinding. Martial zette een één-tweetje op met Mata en bediende vervolgens Rooney die de heerlijke aanval makkelijk afrondde.

Overrompeling na rust
Ook na de pauze stond er maar één ploeg op het veld. Bournemouth moest het stellen met amper 25% balbezit en kwam nauwelijks in de buurt van De Gea. Het was United dat de beste kansen kreeg. Carrick trapte tegen de lat, doelman Adam ranselde pogingen van Valencia en Mata uit zijn kooi en Rashford moest te ver uitwijken. Uiteindelijk kwam de bevrijdende 2-0 er een kwartier voor tijd toch. Rashford, pas opgeroepen voor het EK, jaste de bal van dichtbij staalhard tegen de touwen. De jonkie kregen luttele tellen later een applausvervanging voor Depay. In het slot dikte Young de score nog aan tot de 3-0 na een heerlijke opwipper van Rooney. Dankzij een owngoal van Smalling in minuut 93 zat er toch nog een eerredder in voor de bezoekers, 3-1.

REUTERS
Getty Images
Getty Images
Photo News
REUTERS