United-coach Van Gaal: "Southampton speelde beter"

GETTY
Louis van Gaal gaf gisteren na de winst op Southampton eerlijk toe dat Manchester United veel geluk heeft gehad. "Southampton speelde beter, maar wij hadden wat meer geluk", zei Van Gaal, die na de vijfde overwinning op rij (1-2) niets van euforie wilde weten. "Daarvoor was ons spel niet goed genoeg."

Het elftal van Van Gaal, met Rode Duivel Marouane Fellaini negentig minuten tussen de lijnen, speelde angstig en dwong nauwelijks kansen af. De doelpunten van de 'Mancunians' kwamen dan ook voort uit fouten van de thuisclub, die onder leiding staat van Ronald Koeman. "We hebben afgelopen week fantastisch getraind, maar dat vertrouwen zag ik niet terug in de wedstrijd. En daarin moet het toch gebeuren", zo benadrukte Van Gaal.

"Veel geluk gehad"
"Zeker in de eerste helft verloren we de bal veel te makkelijk en was ons positiespel niet goed. We kwamen op voorsprong door een cadeautje van Southampton en normaal moet je daar vertrouwen van krijgen, maar dat was ook niet zo. We hebben veel geluk gehad."

Adnan Januzaj moest de hele wedstrijd van op de bank toekijken bij United. Bij Southampton was verdediger Toby Alderweireld wegens een blessure niet van de partij.

EPA

We hebben afgelopen week fantastisch getraind, maar dat vertrouwen zag ik niet terug in de wedstrijd. En daarin moet het toch gebeuren

Louis van Gaal